Περιγραφική στατιστική

Περιγραφή
Η συγγραφή αυτού του εγχειριδίου σκοπό έχει να βοηθήσει τους αναγνώστες, μέσω της λεπτομερούς ανάπτυξης της μεθοδολογίας και κυρίως μέσω ενός μεγάλου πλήθους παραδειγμάτων, να κατανοήσουν την αναγκαιότητα και τη χρησιμότητα της Στατιστικής και των εφαρμογών της, τόσο στις σπουδές τους όσο και στην επαγγελματική τους ενασχόληση.
Θα μπορούσε επίσης να αξιοποιηθεί και από διοικητικά στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών ως βοήθημα στην αντιμετώπιση προβλημάτων ή και ερωτημάτων που προκύπτουν στην πράξη. Για το σκοπό αυτό, αποφεύγεται η απόδειξη τύπων και σχέσεων και δίνεται περισσότερο βάρος στην ερμηνεία και την κατανόηση των στατιστικών μέτρων.
Τα παραδείγματα και οι λυμένες ασκήσεις που υπάρχουν, μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους αναγνώστες σαν οδηγός, ενώ από τους φοιτητές μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για την εξάσκηση και προετοιμασία τους για τις αξιολογήσεις/προόδους και τις τελικές εξετάσεις.Ο Δρ. Ευστάθιος Δημητριάδης είναι αναπληρωτής καθηγητής Στατιστικής Επιχειρήσεων και Οικονομικών Μαθηματικών στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Καβάλας. Σπούδασε Μαθηματικά και συνέχισε με Μεταπτυχιακές σπουδές στη Διασφάλιση Ποιότητας. Εκπόνησε τη Διδακτορική του διατριβή στο Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Έχει πλούσιο ερευνητικό και συγγραφικό έργο με παρουσία σε πολλά Διεθνή Συνέδρια και Δημοσιεύσεις σε ξένα επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων. Πεδία του ερευνητικού του ενδιαφέροντος είναι οι Κοινωνικές και Οικονομικές Επιστήμες.

Συγγραφέας : Δημητριάδης Ευστάθιος
Εκδότης : Κριτική
Έτος έκδοσης : 2002
ISBN : 960-218-259-8
Σελίδες : 321
Σχήμα : 24χ17
Κατηγορίες : Στατιστική
Σειρές : Επιστημονική Βιβλιοθήκη

Τιμή σε ιστοσελίδες: 17.94 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.