Περιβάλλον και ανάπτυξη

Περιγραφή
[…] Σε διεθνές επίπεδο, με βάση τα πορίσματα πρωτοποριακών ερευνητικών προσπαθειών, έχει τεκμηριωθεί, όπως φαίνεται και στα σχετικά κείμενα του συλλογικού αυτού τόμου και τις αναφορές τους, ότι η αδιάσπαστη ενότητα του “όλου” της συγκεκριμένης φυσικής και κοινωνικοοικονομικής πραγματικότητας κάθε περιοχής / περιφέρειας με τις πολυδιάστατες διαλεκτικές σχέσεις, αλληλεξαρτήσεις και αλληλεπιδράσεις τους και τις τάσεις μεταβολής τους στο χώρο και το χρόνο, χαρακτηρίζει την κατάσταση και την ποιότητα του πραγματικού οργανικού “όλου” της διαλεκτικής σχέσης της ανάπτυξης και του περιβάλλοντος στον πλανήτη μας και όχι μόνο του μηχανιστικού αθροίσματος των μερικών “όλων” τους.
Συνεπώς, κάθε αξιόπιστη αναπτυξιακή δράση και πολιτική γενικότερα για μια περιοχή / περιφέρεια θα πρέπει να στοχεύουν στην βελτίωση της κατάστασης και της ποιότητας του “όλου” της αδιάσπαστης ενότητας της φυσικής και της κοινωνικοοικονομικής της πραγματικότητας, αλλά και ταυτοχρόνως του ολικού της -έως και του πλανητικού της- περιβάλλοντος.
[…] (από την εισαγωγή του βιβλίου)Ο Δημήτρη Βλάχος γεννήθηκε στη αρχή της δεκαετίας του 1930 στη Πολύδροσο Παρνασσίδος. Δημοτικό στο χωριό. Γυμνάσιο στην Αμφίκλεια, την τελευταία τάξη 8η οκταταξίου τελείωσε στο Β΄ νυχτερινό γυμνάσιο της Αθήνας, στην οδό Σολωμού, εργαζόμενος το 1949. Δεν ολοκλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία, λόγω ατυχήματος. Μετά βιοπάλη, απόπειρες για σπουδές (Ανωτέρα Βιομηχανική). Αργούσε όμως η δωρεάν παιδεία του Γ. Παπανδρέου και έτσι (όπως λέει ο ίδιος), τον “κέρδισε” τελικά ο φωτογραφικός φακός.

Συγγραφέας: Βλάχος Δημήτρης Ε., Καγκαράκης Κωνσταντίνος, Καψωμένος Ερατοσθένης Γ., κ.ά.
Επιμελητής: Ρόκος Δημήτρης Κλ. ομότιμος καθηγητής ΕΜΠ
Εκδότης: Εναλλακτικές Εκδόσεις
Έτος έκδοσης: 2005
ISBN: 960-427-082-6
Σελίδες: 255
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Οικονομική ανάπτυξη, Περιφερειακός προγραμματισμός, Περιβάλλον
Σειρές: Αντιπαραθέσεις

Τιμή σε ιστοσελίδες: 11.03 €