Περιήγηση Αρκαδίας

Περιγραφή
Σε είκοσι έξι (26) συναρπαστικές διαδρομές που διασχίζουν ολόκληρη την Αρκαδία, αποκαλύπτουμε στον αναγνώστη την ιστορία, τον πολιτισμό, τη φυσική ομορφιά και την τουριστική υποδομή ενός τόπου που σε προκαλεί αισθητικά να τον νιώσεις και ιστορικά να τον εννοήσεις.
Πλούσιο φωτογραφικό υλικό (650 έγχρωμες φωτογραφίες) απεικονίζει ολοζώντανα αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικά μνημεία, μοναστήρια και βυζαντινές εκκλησίες, κάστρα και πύργους, πόλεις και χωριά, βουνά και παραλίες, ποτάμια και λίμνες, γεφύρια, βρύσες, νερόμυλους και στιγμές από τον καθημερινό μόχθο των ανθρώπων.
Κείμενα που γράφτηκαν ύστερα από μελέτη γραπτών πηγών και παραδόσεων, μαρτυρούν την προσφορά της Αρκαδίας και κατευθύνουν σωστά τον ταξιδιώτη στο οδοιπορικό του πέρα από τους κεντρικούς δρόμους, σε ξεχασμένους χωματόδρομους και μονοπάτια που οδηγούν σε ανεξερεύνητους τόπους και μνημεία.
Προτάσεις για εναλλακτικές δραστηριότητες (πεζοπορικές διαδρομές, κολύμπι, ράφτινγκ, καγιάκ, ιππασία, ποδηλασία βουνού κ.ά.) και επισκέψεις σε αρχαιολογικά και λαογραφικά μουσεία.
Χάρτες με πολλές πληροφορίες, χρήσιμα τηλέφωνα και το σύνολο των προτάσεων για τον ύπνο, το φαγητό, τη διασκέδαση, τα τοπικά προϊόντα και τα πολιτιστικά δρώμενα που θα βοηθήσουν τον απαιτητικό περιηγητή να σχεδιάσει, με σύντροφό του τον οδηγό αυτό, το ταξίδι του στην ειδυλλιακή Αρκαδία.

Συγγραφέας: Σαραντάκης Πέτρος Ι., Πετρούλια Νατάσα Γ.
Φωτογράφος: Σαραντάκης Πέτρος Ι.
Εκδότης: Οιάτης
Έτος έκδοσης: 2004
ISBN: 960-91420-2-8
Σελίδες: 272
Σχήμα: 24χ16
Κατηγορίες: Αρκαδία – Ιστορία, Ελλάς – Οδηγοί, Ελλάς – Περιγραφή και ταξίδια

Τιμή σε ιστοσελίδες: 14.73 €