Περί ελπίδας

0
(0)

Περιγραφή
Η Ελλάδα βρίσκεται εδώ και έξι χρόνια στη δίνη της ύφεσης του μνημονιακού κύκλου.
Η ερώτηση που κυριαρχεί σε όλους, η αγωνία, είναι εάν, πότε και πώς θα μπορέσουμε να εξέλθουμε από την κρίση εγκαινιάζοντας έναν νέο κύκλο εθνικής ακμής.
Σε αυτό το κεντρικό ερώτημα προσπαθεί να απαντήσει το Περί Ελπίδας δοκίμιο.
Προηγείται η ανάλυση των αιτιών της κρίσης και τα λάθη διαχείρισής της του κύριου μέρους, που συνιστά η πρόταση υπέρβασης του μνημονιακού κύκλου με τη σύνταξη ενός εθνικού σχεδίου, με στόχο αφενός τη διόρθωση των μνημονίων και αφετέρου τη διάσωση της χώρας και των πολιτών της.
Η πρόταση είναι οργανωμένη σε 10 εργοτάξια αναδιοργάνωσης της χώρας και νέας πορείας, ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει με αξιώσεις τους πολλούς και ποικιλόμορφους κινδύνους της παρούσας ιστορικής συγκυρίας, όπως αυτοί σκιαγραφούνται στο παρόν δοκίμιο. Βασική θέση του είναι το όραμα της εθνικής αυτονομίας και της ποιότητας.
Η ελπίδα είμαστε εμείς.
Η δημοκρατία μετριέται από την ικανότητα ενός λαού να ορίζει τις τύχες του.
Είναι μία πρόταση ελπίδας και επιβίωσης.Ο Χάρης Π. Παμπούκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1958. Σπούδασε Νομικά στο Παρίσι (Paris I – Pantheon – Sorbonne) και ανακηρύχθηκε αριστούχος διδάκτορας του ίδιου πανεπιστημίου το 1990 (Docteur d’Etat en droit). Η διατριβή του τιμήθηκε με διάφορα κρατικά και διεθνή βραβεία και δημοσιεύθηκε το 1993 στη Librairie de Droit et de la Jurisprudence.
Το 1991 εκλέχθηκε ομόφωνα Λέκτορας της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και από το 2005 είναι αναπληρωτής καθηγητής του ιδιωτικού διεθνούς δικαίου και του δικαίου διεθνών συναλλαγών στη Νομική Σχολή, όπου διδάσκει στο προπτυχιακό και μεταπτυχιακό πρόγραμμα τα μαθήματα του ιδιωτικού διεθνούς δικαίου, του δικαίου διεθνών συναλλαγών, του δικαίου κατάστασης αλλοδαπών και διεθνή διαιτησία. Έχει δημοσιεύσει νομικές μονογραφίες και άρθρα στα ελληνικά, τα αγγλικά και τα γαλλικά.
Υπήρξε γραμματέας σύνταξης του περιοδικού Revue Hellenique de Droit International. Έχει διατελέσει γενικός γραμματέας διοίκησης και οργάνωσης του Υπουργείου Εξωτερικών και μέλος του Επιστημονικού του Συμβουλίου. Έχει εκλεγεί μέλος της Unidroit (Ρώμη) και είναι ακόμη μέλος πολλών ημεδαπών και αλλοδαπών επιστημονικών εταιρειών. Έχει μετάσχει ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Δημοκρατίας στην εκπόνηση διεθνών συμβάσεων.
Το 2003 του ανατέθηκε η τιμητική διδασκαλία ειδικού μαθήματος στην Ακαδημία Διεθνούς Δικαίου της Χάγης με θέμα την ενότητα ή την ετερότητα ως προς τη διεθνή δικαιική ρύθμιση.
Είναι δικηγόρος και έχει παραστεί στον Άρειο Πάγο, στο Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (Στρασβούργο) και στο Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (Λουξεμβούργο). Είναι επίσης διεθνής διαιτητής με πολλές συμμετοχές σε διεθνείς διαιτησίες. Ασχολείται ακόμη με τους εναλλακτικούς τρόπους επίλυσης διαφορών και ιδιαίτερα με τη διαμεσολάβηση.

Συγγραφέας: Παμπούκης Χαράλαμπος Π.
Εκδότης: Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Έτος έκδοσης: 2016
ISBN: 960-14-3025-3
Σελίδες: 336
Κατηγορίες: Πολιτική – Ελλάς – Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις

Τιμή σε ιστοσελίδες: 10.28 €

Πόσο ενδιαφέρον ήταν αυτό το βιβλίο;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το βαθμολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής! Γίνετε ο πρώτος που θα βαθμολογήσει αυτό το βιβλίο.