Περίληψη για το γυμνάσιο

Περιγραφή
[…] Στο βιβλίο αυτό γίνεται η προσαρμογή της θεωρίας για την περίληψη (Περίληψη, Σύνθεση και Αξιολόγησή της) στα δεδομένα του Γυμνασίου, όπως αυτά προσδιορίζονται τόσο από το αναλυτικό πρόγραμμα όσο και από τα προγράμματα σπουδών για τη γλωσσική διδασκαλία στο Γυμνάσιο.
Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι έχουν γίνει οι κατάλληλες αλλαγές, επισημάνσεις και προσθήκες -σε επίπεδα θεωρίας και ασκήσεων- ώστε να βρει ο νεαρός μελετητής ένα φιλικό συνεργάτη στο αγώνισμα της περίληψης. Ο διδάσκων από την άλλη, θα έχει στη διάθεσή του και ένα σχέδιο μαθήματος που δύναται να το τροποποιήσει και να εφαρμόσει στην τάξη του. Επισημαίνεται, πάντως, η ανάγκη να προσαρμόσει την προτεινόμενη θεωρία στο επίπεδο των μαθητών του.
Εξίσου σημαντική προϋποθέση αποτελεί η γνώση τεχνικών πύκνωσης και ιδίως αυτή του πλαγιότιτλου. Ο διδάσκων θα πρέπει να προπαιδεύσει τους μαθητές του με ανάλογες ασκήσεις ώστε να αντεπεξέλθουν αργότερα στην περιληπτική απόδοση ολόκληρου κειμένου. Το παρόν εγχειρίδιο θα συμπληρώσει επαρκώς τις ασκήσεις του σχολικού βιβλίου αρχικά με τα κείμενα για περίληψη και στη συνέχεια με συμπληρωματικά, που μπορούν να αξιοποιηθούν είτε για περίληψη είτε για ασκήσεις πύκνωσης, ανάλογα με τις ανάγκες και τις δυνατότητες των μαθητών.
(Από τον πρόλογο του βιβλίου)

Συγγραφέας: Δημακόπουλος Γιώργος
Εκδότης: Γρηγόρη
Έτος έκδοσης: 2003
ISBN: 960-333-344-1
Σελίδες: 182
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Ελληνική γλώσσα, Νέα – Σπουδή και διδασκαλία (Μέση)

Τιμή σε ιστοσελίδες: 11.85 €