Πειραματική ψυχολογία εν… τάξει

Περιγραφή
Στόχος του συγκεκριμένου εγχειριδίου είναι να παρουσιάσει έναν τρόπο διδασκαλίας της πειραματικής ψυχολογίας στην τάξη. Μέσω της παρουσίασης κλασικών πειραμάτων, τα οποία συνέβαλαν σημαντικά στην προώθηση της γνώσης που διαθέτει η ψυχολογία σήμερα στου τομείς της αντίληψης, της μάθησης και της μνήμης, επιχειρείται η εξοικείωση των φοιτητών και φοιτητριών με τη συλλογή, την περιγραφή και την ερμηνεία πειραματικών δεδομένων, καθώς και με τη συγγραφή επιστημονικών άρθρων.
Το βιβλίο συνοδεύεται από ένα Cd-ROM, στο οποίο περιλαμβάνονται δύο προσομοιωμένα εργαστήρια πειραματικής ψυχολογίας. Έτσι οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να βιώσουν το ρόλο του υποκειμένου σε τέτοιου είδους πειράματα και να εξοικειωθούν με τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να διεξάγεται μια αυστηρά ελεγμένη πειραματική διαδικασία.
Η “Πειραματική ψυχολογία εν… τάξει” είναι μια ολοκληρωμένη εισαγωγή στο αντικείμενο της πειραματικής ψυχολογίας. Απευθύνεται τόσο σε αυτούς που αρχίζουν να ασχολούνται τώρα με την επιστήμη της ψυχολογίας όσο και σε εκείνους που είναι γνώστες του αντικειμένου και επιθυμούν περαιτέρω ειδικές πληροφορίες. Η Κική Πετρουλάκη απέκτησε το πτυχίο της από το Τμήμα Ψυχολογίας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Από το ίδιο τμήμα της απονεμήθηκε και το διδακτορικό της δίπλωμα στην πειραματική ψυχολογία. Έχει διδάξει μαθήματα πειραματικής ψυχολογίας και μεθοδολογίας της έρευνας στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και σήμερα διδάσκει μαθήματα πειραματικής ψυχολογίας στο Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου.

Συγγραφέας: Πετρουλάκη Κική
Εκδότης: Ελληνικά Γράμματα
Έτος έκδοσης: 2004
ISBN: 960-406-831-8
Σελίδες: 470
Σχήμα: 27χ21
Κατηγορίες: Ψυχολογία, Εφαρμοσμένη, Ψυχολογία – Τεστ
Σειρές: Βασικά Εγχειρίδια Ψυχολογικής Γνώσης

Τιμή σε ιστοσελίδες: 28.47 €