Πατροκοσμάς: Ποτέ την Κυριακή

Περιγραφή
Η σύγκρουση του Κοσμά με τους αποικιοκράτες Φράγκους, τους πασάδες κατακτητές και τους Εβραίους τοκογλύφους δεν είχε ίχνος εθνικού, θρησκευτικού, ιδεολογικού ή πολιτισμικού χαρακτήρα.
Η σύγκρουση ήταν καθαρά οικονομική. Για οικονομικούς λόγους τον θανάτωσαν.
Ο Κοσμάς ήταν αυτός που δημιούργησε την πρώτη ελληνική αστική τάξη. Τάξη που κυριάρχησε οικονομικά σε ολόκληρη την Ευρώπη για 3 περίπου αιώνες. Τάξη που χρηματοδότησε τον εθνικό διαφωτισμό, την Εθνική Επανάσταση του 1821, το κράτος που προέκυψε από αυτήν… Τάξη που χρηματοδότησε την εθνική αφύπνιση πολλών ακόμα λαών της Ευρώπης…
Ο Κοσμάς ανέτρεψε το κατεστημένο σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο!Ο Στέφανος Σωτηρίου είναι ιστορικός μελετητής της ιστορίας των Νοτίων Σλάβων και των άλλων βαλκανικών λαών. Έχει γράψει τα βιβλία:
α) «Οι βλαχόφωνοι του ευρωπαϊκού και του βαλκανικού χώρου, Πελασγός, 1997.
β) «Μακεδονικό, η επανάσταση ενάντια στη λογική. Η Μακεδονία στη νοτιοσλαβική ιστοριογραφία», Ελληνική Ευρωεκδοτική, 1991.
γ) «Μειονότητες και αλυτρωτισμός», Ελληνική Ευρωεκδοτική, 1991.
δ) «Μπροσούρα για το Γιουγκοσλαβικό: «Η ατέλειωτη τραγωδία των Σέρβων», Επτάλοφος, 1992, 1999
ε) «Νεομάρτυρες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης 1941-45 και 1991-95, Αρμός, 1995
στ) «Έλληνες και Σέρβοι», Ιστορία των ελληνοσερβικών σχέσεων, Αρμός, 1995
ζ) «Ο ελληνισμός της διασποράς. Οι Έλληνες της Ν.Α. Ευρώπης, Πανεπιστημιακό βιβλίο για το μάθημα «Ελληνικά, πολιτισμός του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου.
η)Το αλβανικό εθνικό ζήτημα, Πελασγός, 2000

Συγγραφέας : Σωτηρίου Στέφανος Ν.
Εκδότης : Ψηφίδα
Έτος έκδοσης : 2008
ISBN : 960-8295-26-2
Σελίδες : 288
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Άγιοι

Τιμή σε ιστοσελίδες: 11.78 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.