Παρουσιάσεις

Περιγραφή
To Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Κατάρτισης στους Υπολογιστές (European Computer Driving Licence – ECDL) είναι ένα διεθνώς αναγνωρισμένο δίπλωμα που πιστοποιεί ότι ο κάτοχός του γνωρίζει τις βασικές έννοιες της Πληροφορικής και είναι σε θέση να χρησιμοποιεί τις βασικές εφαρμογές ενός υπολογιστή.
Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε κάθε αρχάριο χρήστη, καθώς και σε κάθε υποψήφιο για τις εξετάσεις στην Ενότητα 6 – Παρουσιάσεις του ECDL καλύπτοντας τις βασικές γνώσεις για τη δημιουργία, μορφοποίηση και προβολή μιας παρουσίασης. Επίσης, περιλαμβάνει:
-την αντιγραφή, μετακίνηση, κειμένου, εικόνων και γραφημάτων
-την εισαγωγή εικόνων και αντικειμένων από άλλα αρχεία
-τα εφέ προβολής μιας παρουσίασης, κ.λπ.
Επιπλέον, στο τέλος του βιβλίου παρατίθεται σε ένα πίνακα η μετάφραση στα Ελληνικά της νέας Έκδοσης 4.0 του Προγράμματος Σπουδών του ECDL μαζί με τις σελίδες του βιβλίου όπου αναπτύσσονται τα αντίστοιχα αντικείμενα γνώσης.
Το συνοδευτικό CD-ROM περιέχει ένα τεστ για πρακτική εξάσκηση και αυτοαξιολόγηση το οποίο βασίζεται σε ένα πρόγραμμα προσομοίωσης της εφαρμογής Microsoft PowerPoint 2000. Στο περιβάλλον της πρακτικής εξάσκησης, ο χρήστης μπορεί να πειραματιστεί στο περιβάλλον προσομοίωσης της εφαρμογής για να βρει τη σωστή απάντηση. Η κάθε ερώτηση συνοδεύεται από ένα βίντεο απάντησης όπου παρουσιάζονται οι εναλλακτικοί τρόποι με τους οποίους ο χρήστης μπορεί να επιτελέσει τη ζητούμενη λειτουργία στο περιβάλλον του PowerPoint. Στο περιβάλλον της αυτοαξιολόγησης ο χρήστης καλείται να εργαστεί στο περιβάλλον προσομοίωσης της εφαρμογής για να απαντήσει τις ερωτήσεις του τεστ. Ο χρήστης έχει στη διάθεσή του 60 λεπτά για να ολοκληρώσει το τεστ. Στο τέλος του τεστ μπορείτε να δείτε τη συνολική σας επίδοση καθώς και ένα πίνακα με τις σωστές και λάθος απαντήσεις.Ο Νίκος Σιδηρόπουλος απέκτησε το Δίπλωμα του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης το 1995. Από το 1997 εργάζεται στο Παράρτημα Θράκης του Ινστιτούτου Επεξεργασίας του Λόγου. Έχει συμμετάσχει σε πολλά ερευνητικά προγράμματα του ΙΕΛ ως προγραμματιστής με ειδίκευση στην ανάπτυξη δικτυακών τόπων και την εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογιών στον τομέα του Διαδικτύου και των Βάσεων Δεδομένων. Επίσης, έχει σημαντική εκπαιδευτική πείρα ως εισηγητής σε σεμινάρια Πληροφορικής, τόσο σε δημόσιους φορείς (Τεχνικούς Υπευθύνους Σχολικών Εργαστηρίων του προγράμματος “Οδυσσέας”, Μέλη ΕΔΤΠ της Πολυτεχνικής Σχολής του ΔΠΘ) όσο και σε ιδιωτικούς.

Συγγραφέας: Σιδηρόπουλος Νίκος, Χατζηγεωργίου Νίκος
Υπεύθυνος Σειράς: Κατσούρος Βασίλης, Χατζηγεωργίου Νίκος
Εκδότης: Libris-Tech Α.Ε.
Έτος έκδοσης: 2003
ISBN: 960-8319-03-Χ
Σελίδες: 164
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Ηλεκτρονικοί υπολογιστές – Προγράμματα
Σειρές: ECDL

Τιμή σε ιστοσελίδες: 9.52 €