Παρατηρώντας το βρέφος

Περιγραφή
Στo βιβλίο αυτό παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα η μέθοδος της ψυχαναλυτικής παρατήρησης βρέφους και οι πολ­λαπλές εφαρμογές της μέσα από θεωρητικά κείμενα και κλινικά παραδείγματα. Πρόκειται για τη μέθοδο που εισήγαγε η ψυχαναλύτρια Esther Bick στην εκπαίδευση παιδοψυχοθεραπευτών το 1948 και είχε τεράστια επίδραση στην εκπαίδευση ψυχαναλυτών και ψυχοθεραπευτών παγκοσμίως, καθώς και στην ψυχαναλυτική σκέψη και έρευνα.
Η συστηματική παρατήρηση του βρέφους αποτελεί μια μοναδική εμπειρία βιωματικής κατανόησης της ανάπτυξης των πρω­ταρχικών σχέσεων και της οργάνωσης του ψυχισμού, καθώς εξοικειώνει τους επαγγελματίες που πρόκειται να αναλάβουν κλινικό έργο με τις ασυνείδητες πλευρές της συμπεριφοράς και τους πρώιμους τρόπους επικοινωνίας.
“… η Έφη Λιγνού και οι συνεργάτες της, που επιμελήθηκαν το βιβλίο, προσφέρουν ένα εξαίρετο σημείο αναφοράς σε όσους επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με τη σημασία και τις εφαρμογές της παρατήρησης βρέφους”.
(Ανδρέας Γιαννακούλας)

Συγγραφέας: Συλλογικό έργο, Λάγιου – Λιγνού Έφη, Bick Esther, Magagna Jeanne, Rustin Margaret, Φυρίγου Αντωνία, Αναγνωστάκη Λήδα, Τσελίκα Μαρία, Houzel Didier, Bakalar Nancy
Επιμελητής: Λάγιου – Λιγνού Έφη, Αναγνωστάκη Λήδα, Μαραγκίδη Μαρία, Μπαρτζώκη Αιμιλία, Τσελίκα Μαρία, Χασιλίδη Σοφία
Εκδότης: Εκδόσεις Καστανιώτη
Έτος έκδοσης: 2011
ISBN: 960-03-5349-2
Σελίδες: 324
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Ψυχανάλυση
Σειρές: Ψυχανάλυση

Τιμή σε ιστοσελίδες: 14.19 €