Παιχνίδια με γράμματα

Περιγραφή
Τα παιδιά της πρώτης σχολικής ηλικίας, αλλά και τα παιδιά του Νηπιαγωγείου έχουν την ευκαιρία να μάθουν να γράφουν παίζοντας. Αν και πρόκειται για μια δύσκολη διαδικασία για έναν μικρό μαθητή, η ευρηματική απόδοση των ασκήσεων του βιβλίου τα εμπλέκει στη διαδικασία της μάθησης με παιγνιώδη τρόπο.
Πρόκειται για ένα ευχάριστο μέσο μάθησης για τα παιδιά και παράλληλα αποτελεί ένα χρηστικό εγχειρίδιο για τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς.Η Άννα Πολέντα – Αποστολάκη ασχολείται με τη Συντήρηση Έργων Τέχνης από το 1981. Εργάστηκε στο εργαστήριο συντήρησης της 13ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων από το 1983 μέχρι το 1986.
Από το 1986 μέχρι σήμερα είναι υπεύθυνη του Εργαστηρίου συντήρησης Κεραμικών στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Παρακολούθησε Σεμινάρια για τη συντήρηση πέτρας στο Ε.Μ.Π., καθώς και εκπαιδευτικά προγράμματα για τη συντήρηση εικόνων, που οργάνωσε το ελληνικό τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων ICOM.
Έχει συμμετάσχει σε διεθνή συνέδρια και πανελλαδικές συναντήσεις Συντηρητών Αρχαιοτήτων. Ασχολείται με τη συντήρηση του υλικού ανασκαφών, όπως του Νεκροταφείου και της πόλης της Αρχαίας Ελεύθερνας, του Ανακτορικού Κέντρου στο Μοναστηράκι Αμαρίου και του Ιερού Καρυφής στο Βρύσινα.
Από το 1989 εκπαιδεύει σπουδαστές σχετικά με θέματα συντήρησης κεραμικής μέσω των προγραμμάτων του Κέντρου Επαγγελματικής Ανάπτυξης. Έχει διδάξει στο Ι.Ε.Κ. Ρεθύμνου το εργαστηριακό μέρος του μαθήματος “Γενικές αρχές συντήρησης κεραμικών”.
Συμμετέχει σε εκπαιδευτικά προγράμματα των Σχολείων Προσχολικής και Δημοτικής εκπαίδευσης με θέμα “Αγγειοπλαστική – Συντήρηση”.

Συγγραφέας: Πολέντα – Αποστολάκη Άννα
Εικονογράφος: Βερούτσου Κατερίνα
Υπεύθυνος Σειράς: Γκιώκας Σίνος
Εκδότης: Ελληνικά Γράμματα
Έτος έκδοσης: 2009
ISBN: 960-19-0472-7
Σελίδες: 48
Σχήμα: 29χ21
Κατηγορίες: Παιδικές δραστηριότητες (Προσχολική αγωγή), Γραφή – Σπουδή και διδασκαλία (Προσχολική)
Σειρές: Ελληνική Εκπαίδευση, Νηπιαγωγείο

Τιμή σε ιστοσελίδες: 7.53 €