Παιδαγωγικά και διδακτική για το διαγωνισμό των εκπαιδευτικών (ΑΣΕΠ)

Περιγραφή
Το βιβλίο “Παιδαγωγικά και διδακτική” περιλαμβάνει όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιου για το διαγωνισμό των εκπαιδευτικών (ΑΣΕΠ) στον τομέα της Παιδαγωγικής και της Διδακτικής.
Οφείλουμε να σημειώσουμε ότι το βιβλίο είναι γραμμένο σύμφωνα με τις απαιτήσεις του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ και αυτό διαπερνά τόσο τη δομή του όσο και τη θεματολογία του.
Ουσιαστικά πρόκειται για έναν εύχρηστο οδηγό, ο οποίος έχει σκοπό να καλύψει την ανάγκη των χιλιάδων εκπαιδευτικών, δασκάλων και καθηγητών, πτυχιούχων των καθηγητικών σχολών, που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό, διεκδικώντας μια μόνιμη θέση στη δημόσια εκπαίδευση. […]Ο Χρήστος Κάτσικας γεννήθηκε το 1960. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1979-1983) και από το 1985 εργάζεται στη μέση εκπαίδευση. Είναι συντάκτης του περιοδικού “Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης”, μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων και εκπαιδευτικός συντάκτης της εφημερίδας “Τα Νέα”. Είναι υποψήφιος διδάκτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα εντοπίζονται στο χώρο της κοινωνιολογίας της εκπαίδευσης και της εκπαιδευτικής πολιτικής. Είναι συγγραφέας των βιβλίων:
– “Η ανισότητα στην ελληνική εκπαίδευση” Gutenbert 1994, 2000 (μαζί με τον Γ. Καββαδία)
– “Η ελληνική εκπαίδευση στο ορίζοντα του 2000”, Gutenberg 1996 (μαζί με τον Γ. Καββαδία).
– “Δώδεκα μύθοι της εκπαίδευσης”, Τα Τραμάκια 1997.
– “Κρίση του σχολείου και εκπαιδευτική πολιτική”, Gutenberg 1998 (μαζί με τον Γ. Καββαδία).
– “Σχολείο, τάξη και ιδεολογία – Τα παραμύθια της σχολικής μας ζωής” Ελληνικά Γράμματα 1999 κ.ά.

Συγγραφέας: Κάτσικας Χρήστος, Θεριανός Κώστας Ν., Νικολαΐδου Ελένη
Εκδότης: Εκδόσεις Πατάκη
Έτος έκδοσης: 2006
ISBN: 960-16-2053-2
Σελίδες: 550
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Εκπαίδευση – Σπουδή και διδασκαλία
Σειρές: Εκπαίδευση, Πυξίδες στην Εκπαίδευση

Τιμή σε ιστοσελίδες: 15.29 €