Παιδί και internet

0
(0)

Περιγραφή
– Γιατί είναι χρήσιμο το διαδίκτυο σε ένα παιδί;
– Πόσο επιδρά στην προσωπικότητά του;
– Από ποιους κινδυνεύει ένα παιδί στο διαδίκτυο;
– Πώς μπορώ να το προστατέψω;
– Με ποιους επιτρέπεται να συζητάει;
– Πώς θα καταλάβω, αν είναι εθισμένο στο διαδίκτυο;
– Πού πρέπει να απευθυνθώ για υποστήριξη;
Το διαδίκτυο είναι η μεγαλύτερη τεχνολογική επανάσταση του 20ού αιώνα. Έγινε το μέσο, που επέτρεψε τη διάχυση της πληροφορίας, της ενημέρωσης, της γνώσης και της ψυχαγωγίας σε όλο τον κόσμο, προσφέροντας την ισότιμη και άμεση πρόσβαση όλων των ανθρώπων στο συσσωρευμένο πλούτο του. Παράλληλα, μετέβαλε την επικοινωνία σε μια ανοικτή, άμεση και αμφίδρομη σχέση. Είναι ουσιαστικά το μεγαλύτερο παράθυρο στον πλανήτη
Για το παιδί η χρήση του διαδικτύου είναι εξαιρετικά απαραίτητη και η γνώση του είναι ένα απολύτως αναγκαίο εφόδιο. Ο εθισμός και οι αρνητικές επιδράσεις του διαδικτύου μπορούν να αποφευχθούν με την ενεργό παρέμβαση γονέων και εκπαιδευτικών. Αυτοί, και όχι κάποιοι τρίτοι άγνωστοι, θα μάθουν στα παιδιά τους την ωφέλιμη και εποικοδομητική χρήση του διαδικτύου, θα τα πληροφορήσουν για τους κινδύνους που υπάρχουν σ’ αυτό, και θα διασφαλίσουν ότι η σχέση των παιδιών με αυτό το πολύτιμο εργαλείο θα γίνει δημιουργική και ασφαλής.Ο Μάκης Παπαγεωργίου είναι οικονομολόγος – δημοσιογράφος. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962 και αποφοίτησε από το Λεόντειο Λύκειο Νέας Σμύρνης.
Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ), καθώς και στο Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών. Παράλληλα, σπούδασε μουσική στο Ελληνικό Ωδείο και το Εθνικό Ωδείο. Γνωρίζει γαλλικά και αγγλικά.
Από το 1991 έως σήμερα διευθύνει τη διαφημιστική εταιρία Excess. Προηγουμένως, εργάστηκε στον Όμιλο Interamerican (Διεύθυνση Marketing και Οικονομική Διεύθυνση).
Με τη δημοσιογραφία ασχολείται από το 1997. Συνεργάστηκε με τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος 89,5 (2001-2009) και με την Πειραϊκή Εκκλησία 91,2 (1997-2001), παρουσιάζοντας καθημερινές και εβδομαδιαίες ενημερωτικές εκπομπές. Παράλληλα αρθρογράφησε στςις εφημερίδες Παρόν, Απογευματινή, Σφήνα, και στο περιοδικό Τόλμη.
Είναι μέλος των επιμελητηρίων, των επιστημονικών και επαγγελματικών ενώσεων του κλάδου του, αλλά και σωματείων με κοινωνική δράση.

Συγγραφέας: Παπαγεωργίου Μάκης
Εκδότης: Εν πλω
Έτος έκδοσης: 2010
ISBN: 960-6719-85-5
Σελίδες: 173
Σχήμα: 19χ14
Κατηγορίες: Διαδίκτυο
Σειρές: Παιδί και Μέσα Επικοινωνίας

Τιμή σε ιστοσελίδες: 7.47 €

Πόσο ενδιαφέρον ήταν αυτό το βιβλίο;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το βαθμολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής! Γίνετε ο πρώτος που θα βαθμολογήσει αυτό το βιβλίο.