Παγκόσμιος ιστορία του ψυχολογικού πολέμου και της προπαγάνδας

Περιγραφή
Στο βιβλίο αυτό ο συγγραφεύς πραγματεύεται ένα πρωτότυπο αλλά πολύ ενδιαφέρον θέμα, τον ρόλο της προπαγάνδας και του ψυχολογικού πολέμου από της αρχαιότητος μέχρι της συγχρόνου εποχής. Το πως οι στρατιωτικοί και οι πολιτικοί ηγέται εχρησιμοποίησαν για την επίτευξη των σκοπών των την προπαγάνδα δι’ όλων των μέσων που διέθεταν, μηδέ εξαιρουμένης από την θεματολογία του βιβλίου και της θρησκευτικής προπαγάνδας (Ισλαμισμός, Σταυροφορίες, Μαρτίνος Λούθηρος κ.ά.)
Ο ρόλος της συνειδήσεως, οι ανάγκες, το ηθικό, το θάρρος, η γνώσις, ο φόβος, όλα εν γένει τα στοιχεία που συγκροτούν την ατομική και ομαδική ψυχολογία και συντελούν στην διαμόρφωσι της προπαγάνδας ή επηρεάζονται απ’ αυτήν εξετάζονται σε αυτό το βιβλίο.
Οι πρωτότυποι προπαγανδιστικές επιχειρήσεις των Συμμάχων κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο ρόλος του Διεθνούς Κομμουνισμού και η χρήσις των μέσων μεταδόσεως της προπαγάνδας αναλύονται λεπτομερώς από τον συγγραφέα.
Στο βιβλίο αυτό υπάρχουν εκτενείς αναφορές στην νεωτέρα και σύγχρονο ιστορία της Ελλάδος, καθώς και πλήθος παραπομπών στην αρχαία, νεωτέρα και σύγχρονο ιστορία της ανθρωπότητος για όλα τα εξεταζόμενα θέματα.

Συγγραφέας : Βολωνάκης Ιωάννης Κ.
Εκδότης : Γεωργιάδης – Βιβλιοθήκη των Ελλήνων
Έτος έκδοσης : 2008
ISBN : 960-316-437-2
Σελίδες : 556
Σχήμα : 24χ17
Κατηγορίες : Προπαγάνδα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 15.55 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.