Παγκόσμια τέχνη

Περιγραφή
Ο τόμος «Παγκόσμια τέχνη» της «Εκπαιδευτικής Ελληνικής Εγκυκλοπαίδειας» παρουσιάζει την ιστορική εξέλιξη του φαινομένου της παγκόσμιας καλλιτεχνικής παραγωγής όλων των εποχών και όλων των περιοχών της γης από την προϊστορική ζωγραφική των σπηλαίων ως τα πιο σύγχρονα καλλιτεχνικά κινήματα. […] Εκτός από τις «μείζονες» εικαστικές τέχνες (ζωγραφική και γλυπτική) ο τόμος αφιερώνει σημαντική έκταση στην αρχιτεκτονική, που σύμφωνα με την αναγεννησιακή άποψη είναι και η βασική τέχνη, εφόσον σκοπός των υπόλοιπων τεχνών είναι κυρίως η διακόσμηση των κτιρίων. Εξάλλου, πολλά άρθρα του βιβλίου είναι αφιερωμένα στις «ελάσσονες» και εφαρμοσμένες τέχνες, όπως η χαρακτική, η μικροτεχνία, η φωτογραφία, οι ταπισσερί, τα νομίσματα κ.ο.κ. Τέλος, ορισμένα άρθρα είναι καθαρώς αρχαιολογικού ή μουσειολογικού περιεχομένου (π.χ. ανασκαφή, συντήρηση έργων τέχνης κ.ά.). […]

Συγγραφέας : Συλλογικό έργο, Αδαμοπούλου Αρετή, Ανανιάδου – Τζημοπούλου Μαρία, Αχειμάστου – Ποταμιάνου Μυρτάλη, Βαλαβάνης Πάνος Δ., Γεωργιάδου – Κούντουρα Ευθυμία, κ.ά.
Εικονογράφος : Οικονόμου Νικόλαος 1946- νομικός/ιστορικός
Εκδότης : Εκδοτική Αθηνών
Έτος έκδοσης : 1998
ISBN : 960-213-384-8
Σελίδες : 381
Τόμος : 27
Σχήμα : 30χ24
Κατηγορίες : Τέχνη – Ιστορία
Σειρές : Εκπαιδευτική Ελληνική Εγκυκλοπαίδεια, Γράμματα και Τέχνες

Τιμή σε ιστοσελίδες: 35.89 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.