Παγκοσμιοποίηση και σύγχρονη κοινωνία

Περιγραφή
Η συζήτηση για την παγκοσμιοποίηση επανέθεσε προς εξέταση θεμελιώδη ερωτήματα που κατέχουν κεντρική θέση στις κοινωνικές επιστήμες.
Καθώς η κοινωνιολογία διεθνοποιείται, αλλάζουν οι τρόποι και οι προβληματισμοί για την προσέγγιση των κοινωνικών φαινομένων. Η βασική μονάδα ανάλυσης της κοινωνικής δράσης που ήταν έως τώρα το έθνος-κράτος αμφισβητείται και οι μέθοδοι καθώς και τα αναλυτικά σχήματα που χρησιμοποιούνται για τη μελέτη των κοινωνικών μετασχηματισμών πρέπει να ανασχεδιαστούν και να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.
Στο βιβλίο παρουσιάζονται διάφορες απόψεις για τη συγκρότηση ενός νέου κοινωνιολογικού λόγου που θέτει ως πρωταρχικό στόχο να κατανοήσει και να αναλύσει την αναδυόμενη παγκόσμια πυκνότητα των κοινωνικών δικτυώσεων και σχέσεων.

Συγγραφέας : Συλλογικό έργο, Αλεξίου Θανάσης, Βερναρδάκης Νίκος, Bouvier Pierre, Καμαριανός Ιωάννης Χ., Κονιόρδος Σωκράτης Μ., Κορρές Γεώργιος Μ., Κωνσταντοπούλου Χριστιάνα Κ., Μακρής Η., Μαράτου – Αλιμπράντη Λάουρα, Μπουντουρίδης Μωυσής Α., Οικονόμου Θεόδωρος, Παναγιωτοπούλου Ρόη, Ραφαηλίδης Απόστολος, Σακελλαρόπουλος Σπύρος, Scott John, Σπηλιωτοπούλου Κωνσταντίνα Ν., Στρατηγάκη Μαρία, Therborn Göran, Τσακηρίδη Όλγα, Τσελεκίδης Ιωάννης, Τσομπάνογλου Γεώργιος Ο., Ψαρρού Μάγδα Κ.
Επιμελητής : Παναγιωτοπούλου Ρόη, Κονιόρδος Σωκράτης Μ., Μαράτου – Αλιμπράντη Λάουρα
Εκδότης : Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών
Έτος έκδοσης : 2003
ISBN : 960-7093-84-4
Σελίδες : 357
Σχήμα : 24χ17
Κατηγορίες : Παγκοσμιοποίηση

Τιμή σε ιστοσελίδες: 17.05 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.