Πίσω δεξιά;

Περιγραφή
Τι είναι πρόοδος και τη συντήρηση; Τι συνιστά πορεία προς τα εμπρός και τι οπισθοδρόμηση; Ποιοι είναι οι δείκτες μιας προοδευτικής και ποιοι μιας συντηρητικής διακυβέρνησης; Κάθε πολιτική αλλαγή, ανεξάρτητα από την κατεύθυνση που ακολουθεί, μπορεί να χαρακτηριστεί, κατά δήλωση των υποστηρικτών της, ως προοδευτική; Και κάθε προσπάθεια αναστροφής μιας πορείας, χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις, μπορεί να χαρακτηριστεί ως μεταρρύθμιση.
Υπάρχουν σήμερα διαχωριστικές γραμμές μεταξύ Δεξιάς και Αριστεράς; Ή μήπως η παγκοσμιοποίηση της οικονομίας, μαζί με τα εθνικά, κατήργησε και τα πολιτικά σύνορα και τους ιδεολογικούς διαχωρισμούς; […]Ο Γιάννης Α. Μυλόπουλος γεννήθηκε το 1958 στη Θεσσαλονίκη. Πήρε το δίπλωμα του πολιτικού μηχανικού και στη συνέχεια διδακτορικό δίπλωμα από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης.
Σήμερα είναι καθηγητής του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, στον τομέα Υδραυλικής και Τεχνολογικής Περιβάλλοντος.
Από το 2005 είναι επικεφαλής της Επιτροπής «Περιφερειακής Αγροτικής Ανάπτυξης – Natura 2000» του τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ και μέλος της γραμματείας του τομέα.
Στις εθνικές εκλογές του 2004, ήταν υποψήφιος βουλευτής στην Α΄ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης με το ΠΑΣΟΚ, ενώ στις δημοτικές εκλογές του 2002, ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος για το Δήμο της Θεσσαλονίκης με το συνδυασμό του Σπύρου Βούγια.
Αρθρογραφεί στις εφημερίδες «Έθνος» και «Αγγελιοφόρος» και είναι μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του περιοδικού «Μεταρρύθμιση».
Είναι παντρεμένος με την Αναστασία Τσώμου κι έχουν δυο παιδιά, τον Ανδρέα και την Ιωάννα.

Συγγραφέας : Μυλόπουλος Γιάννης
Εκδότης : University Studio Press
Έτος έκδοσης : 2006
ISBN : 960-12-1473-9
Σελίδες : 344
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Πολιτική – Ελλάς – Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις
Σειρές : Ιστορία και Πολιτισμός

Τιμή σε ιστοσελίδες: 12.60 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.