Πήλιο Βόλος: Φωτοδιαδρομή

Περιγραφή
Το βουνό που ο μύθος αναφέρει σαν τη θερινή κατοικία των θεών του Ολύμπου και τη μαγική χώρα των Κενταύρων, υψώνεται επιβλητικό και καταπράσινο πάνω από το Βόλο, ανάμεσα στον Παγασητικό Κόλπο και το Αιγαίο Πέλαγος.
Εδώ στη μαγνητική ατμόσφαιρα του πηλιορείτικου τοπίου σμίγει η ιστορία με το θρύλο, το άγριο με το ήρεμο, το χθες με το σήμερα.
Εδώ έγιναν οι θεϊκοί γάμοι του Πηλέα και της Θέτιδας που ύμνησαν ο Όμηρος, ο Πίνδαρος και ο Ευριπίδης.
Από εδώ ξεκίνησε η θρυλική Αργώ με τον Ιάσονα και τους Αργοναύτες για το μακρινό ταξίδι στην Κολχίδα, αναζητώντας το «Χρυσόμαλλο δέρας».
Και εδώ κοντά στο σοφό Κένταυρο Χείρωνα μαθήτευσαν οι ημίθεοι Αχιλλέας και Ηρακλής και διδάχθηκε την ιατρική ο Ασκληπιός. […]
Από τον 12ο αιώνα το Πήλιο εμφανίζεται στο ιστορικό προσκήνιο σαν μια «μοναστική» πολιτεία χάρις στα πολλά μοναστήρια που χτίζονται από μοναχούς του Αγίου Όρους, κυρίως σε μέρη ορεινά και ασφαλή. Στο πέρασμα του χρόνου γύρω από τις μονές ιδρύονται νέοι οικισμοί, οι οποίοι με τις μετακινήσεις των πληθυσμών από τα παράλια, οργανώνονται σε κωμοπόλεις και χωριά που μέσα στην Τουρκοκρατία αποκτούν προνόμια και αυτοδιοίκηση με επακόλουθο την οικονομική και πολιτιστική ακμή, κατά το δεύτερο μισό του 18ου αιώνα. Έτσι, τα κεφαλοχώρια του Πηλίου μετατρέπονται σε πραγματικά μουσεία λαϊκής τέχνης και αρχιτεκτονικής. […]
(από την εισαγωγή του συγγραφέα)
Το βιβλίο αποτελεί ένα φωτογραφικό οδοιπορικό στον Βόλο, στα σπουδαιότερα χωριά και τις παραλίες του Πηλίου.Ζει και εργάζεται στο Βόλο. Είναι απόφοιτος της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στη Σουηδία όπου παρακολούθησε και μαθήματα φωτογραφίας. Στα πρώτα του φωτογραφικά βήματα ασχολείται με την «εικαστική» φωτογραφία και πραγματοποιεί 18 ατομικές εκθέσεις σε όλη την Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται επαγγελματικά με τη φωτογραφία τοπίου και εκδίδει καρτ-ποστάλ, αφίσες, ημερολόγια και φωτογραφικά βιβλία. Το 1997 εκδίδει το «Πήλιο, φωτο-διαδρομή», το 1999 το «Πήλιο, φίλεμα Θεού», το 2001 το πολυτελές φωτογραφικό λεύκωμα «Πήλιο του φωτός και των χρωμάτων». Έχει διδάξει σε σχολές φωτογραφίας και διαθέτει πλούσιο αρχείο φωτογραφιών απ’ όλη την Ελλάδα. Φωτογραφίες του δημοσιεύονται σε έντυπα και περιοδικά στην Ελλάδα και το εξωτερικό και είναι τακτικός συνεργάτης του «National Geographic».

Συγγραφέας : Πόρναλης Μιχάλης
Φωτογράφος : Πόρναλης Μιχάλης
Εκδότης : Pornalis Publications
Έτος έκδοσης : 2004
ISBN : 960-87077-1-4
Σελίδες : 60
Σχήμα : 22χ23
Κατηγορίες : Ελλάς – Φωτογραφικά λευκώματα, Πήλιο – Ταξιδιωτικοί οδηγοί

Τιμή σε ιστοσελίδες: 5.45 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.