Πέρλα

Περιγραφή
Η Πέρλα Κορέα είχε μεγαλώσει σαν ένα προνομιούχο μοναχοπαίδι στο Μπουένος Άιρες, με μια απόμακρη μητέρα κι ένα μονοκόμματο πατέρα, αξιωματικό του Ναυτικού· από νωρίς, είχε μάθει να μην αποκαλύπτει τη δουλειά του πατέρα της, καθώς η χώρα δεν είχε ακόμη συνέλθει από τις φρικαλεότητες που είχε διαπράξει η στρατιωτική δικτατορία πριν ανατραπεί.
Παρόλο που η Πέρλα καταλαβαίνει ότι οι γονείς της βρέθηκαν στη λάθος πλευρά της σύγκρουσης, η αγάπη της για τον μπαμπά της είναι ανεπιφύλακτη. Ένα βράδυ όμως βρίσκει στο σαλόνι τους έναν απρόσκλητο επισκέπτη, μία μυστηριώδη μορφή που δεν μιλά και πλημμυρίζει με νερό τα πάντα γύρω της.
Εντελώς απροετοίμαστη, ξεκινά ένα ταξίδι που θα την αναγκάσει να αντιμετωπίσει την αλήθεια που είχε απωθήσει μέσα της για πολύ καιρό, να φέρει στην επιφάνεια το τρομερό μυστικό της ύπαρξης της και να ανακαλύψει ποια είναι και ποια θα γίνει.Η Καρολίνα ντε Ρομπέρτις μεγάλωσε σε ουρουγουανή οικογένεια που μετανάστευσε στην Αγγλία, την Ελβετία και την Καλιφόρνια. Το πρώτο της μυθιστόρημα “The Invisible Mountain” μεταφράστηκε σε δεκαπέντε γλώσσες και έγινε διεθνές μπεστ σέλερ· αναδείχθηκε ως καταπλητκικό ανάγνωσμα (Terrific Read) του 2009 στο “O, The Oprah Magazine” και Καλύτερο Βιβλίο της Χρονιάς στο “San Francisco Chronicle”· κέρδισε, επίσης το βραβείο Julie του “Italy’s Rhegium”. Πεζογραφήματα και λογοτεχνικές μεταφράσεις της έχουν δημοσιευτεί, μεταξύ άλλων, στις επιθεωρήσεις “The Virginia Quarterly Review”, “ColorLines” και “Zoetrope”. Η μετάφρασή της στα αγγλικά του μυθιστορήματος του Χιλιανού Αλεχάντρο Σάμπρα Μπονσάι συγκαταλέχθηκε ανάμεσα στις δέκα καλύτερες λογοτεχνικές μεταφράσεις του 2008 της επιθεώρησης “Three Percent”. Η συγγραφέας είναι κάτοχος μάστερ Καλών Τεχνών του Κολεγίου Μιλς καθώς και αποδέκτης της υποτροφίας Hedgebrook Residency for Women για το έτος 2008. Έχει εργαστεί επί δέκα χρόνια σε οργανώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών, προωθώντας τρόπους για την αντιμετώπιση κοινωνικών ζητημάτων, όπως ο βιασμός και η μετανάστευση. Ζει στο Όκλαντ της Καλιφόρνιας.

Συγγραφέας: De Robertis Carolina
Μεταφραστής: Φραγκιαδάκη Χρύσα
Εκδότης: Εκδόσεις Παπαδόπουλος
Έτος έκδοσης: 2013
ISBN: 960-484-455-5
Σελίδες: 335
Σχήμα: 21χ15
Κατηγορίες: Αμερικανική πεζογραφία – Μυθιστόρημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 10.35 €