Πέρασαν πάνω μου

Περιγραφή
Το βιβλίο χωρίζεται σε δυο μέρη. Το πρώτο περιέχει το αφήγημα και το δεύτερο φωτογραφίες του ίδιου του συγγραφέα, συνοδευόμενες από λυρικά σχόλια.
Το αφήγημα κινείται μεταξύ πεζού και ποιήματος και είναι ένα είδος εξομολόγησης βιωματικού χαρακτήρα χωρίς να παγιδεύεται σε αυτοβιογραφικά στοιχεία. Συναισθήματα, εμπειρίες, στοχασμοί, οράματα διατρέχουν το κείμενο στο οποίο διαπλέκεται ως αναγκαίο στοιχείο η προσωπική βίωση και η ιστορία.
Οι φωτογραφίες, επιλεγμένες έμμεσα να παραπέμπουν στο αφήγημα, ενώνονται μεταξύ τους από την αφαιρετική προσπάθεια του δημιουργού τους, ενώ τα σχόλια που τις συνοδεύουν, ένα προς ένα, ολοκληρώνουν το αρχικό κείμενο.Ο Σταύρος Λαγκαδιανός γεννήθηκε στον Πειραιά το 1954 και ασκεί την δικηγορία. Έχουν εκδοθεί τα βιβλία του: “Εν-Δυο Κάτω”, Εστία 1985, “Απ’ το ένα ως το 31”, Εστία 1988, “Μόνο με τον Άνεμο”, Νέα Σύνορα 1994, “Τσαλακωμένο φουστάνι”, Ίκαρος 2003.
Παράλληλα με τη λογοτεχνία ασχολήθηκε με την καλλιτεχνική φωτογραφία με κύριο θέμα τις ασπρόμαυρες πόζες-εικόνες τσιγγάνων.

Συγγραφέας: Λαγκαδιανός Σταύρος
Εκδότης: Εκδόσεις Πύλες
Έτος έκδοσης: 2010
ISBN: 960-98644-9-Χ
Σελίδες: 38
Κατηγορίες: Νεοελληνική πεζογραφία – Αφήγημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 8.01 €