Πέντε εβδομάδες με αερόστατο

Περιγραφή
Είναι η εποχή που τα πρώτα αερόστατα, οι μογγολφιέρες, και οι εξερευνήσεις άγνωστων και παρθένων ακόμα περιοχών εξάπτουν τη φαντασία του κόσμου.
Δεν θα μπορούσαν παρά να ασκήσουν ακατανίκητη έλξη και στον Ιούλιο Βερν, συγγραφέα κατ’ εξοχήν φανταστικών, με επιστημονικοφανές υπόβαθρο μυθιστορημάτων.
Το αερόστατο με τους επιβάτες του ξεκινάει στις 21 Φεβρουαρίου και γύρω στις οκτώ το βράδυ έχει καλύψει περισσότερο από διακόσια μίλια προς τα δυτικά. Στο ταξίδι τους πάνω από την άγρια και ανεξερεύνητη Αφρική πολλές φορές θα αντιμετωπίσουν μεγάλες δυσκολίες και η προσπάθειά τους θα κινδυνεύσει να αποτύχει.
Από κάτω τους ξετυλίγεται όλο το φανταστικό τοπίο σαν σκηνή από ντοκυμαντέρ. Πολλές φορές η περιγραφή θυμίζει σκηνές κινηματογράφου.
Το ενδιαφέρον παραμένει συνέχεια αμείωτο. Ώσπου τελικά το αερόστατο, σε κακά χάλια, και οι πάντα αισιόδοξοι επιβάτες του θα φτάσουν στο τέλος του ταξιδιού τους.

Συγγραφέας : Verne Jules 1828-1905
Μεταφραστής : Αγγέλου Γιάννης
Εκδότης : Ζαχαρόπουλος Σ. Ι.
Έτος έκδοσης : 2003
ISBN : 960-208-184-8
Σελίδες : 454
Σχήμα : 18χ12
Κατηγορίες : Γαλλική πεζογραφία – Μυθιστόρημα
Σειρές : Κλασική Λογοτεχνία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 10.10 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.