Ο χαμένος Τιτσιάνο και άλλα διηγήματα

Περιγραφή
H Κριστίνα Ροσέτι (1830 – 1894) ήταν αγγλίδα ποιήτρια της βικτωριανής εποχής. Πατέρας της ήταν ο ιταλός ποιητής Gabriele Rossetti, που είχε ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Αγγλία, και μητέρα της η Frances Polidori, αδελφή του φίλου και γιατρού του Λόρδου Βύρωνα John William Polidori. Αδελφός της ήταν ο φημισμένος ζωγράφος Dante Gabriel Rossetti, από τους κυριότερους εκπροσώπους της κίνησης των προραφαηλιτών ζωγράφων, ο οποίος χρησιμοποίησε συχνά την αδελφή του ως μοντέλο στους πίνακές του. Γεννημένη στο Λονδίνο από γονείς οι οποίοι ήταν πιστοί στην Ευαγγελική Αγγλικανική Εκκλησία, η Ροσέτι θα δεχτεί την ισχυρή θρησκευτική επιρροή της οικογένειάς της τόσο στη ζωή όσο και στο έργο της. Βασικά μοτίβα στην ποίηση και στις πρόζες της είναι οι μελαγχολικοί έρωτες, ο θάνατος και η πρόωρη παραίτηση από τις γήινες επιθυμίες.
Περιέχονται τα διηγήματα: «Ο χαμένος Τιτσιάνο», «Τα δίδυμα της Βάννα», «Τα υπέρ και τα κατά» και «Οι φουρτούνες αυτού του βασανιστικού κόσμου».

Συγγραφέας : Rossetti Christina 1830-1894
Μεταφραστής : Δελατόλα Ρόζα
Υπεύθυνος Σειράς : Μπρουντζάκης Ξενοφών Α.
Εκδότης : Το Ποντίκι
Έτος έκδοσης : 2007
ISBN : 960-6718-24-7
Σελίδες : 93
Σχήμα : 21χ13
Κατηγορίες : Αγγλική πεζογραφία – Διήγημα
Σειρές : Έργα και Συγγραφείς

Τιμή σε ιστοσελίδες: 2.71 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.