Ο φύλακας

Περιγραφή
Ακούστηκε ένα δυνατό μπουμπουνητό. Κοίταξα ψηλά και το βλέμμα μου έπεσε σ’ έναν ιστό αράχνης στη γωνία που σχημάτιζε το αριστερό κάθετο δοκάρι με το οριζόντιο. Μια από τις μύγες που είχε παρασύρει η καταιγίδα πάλευε με τα νήματα του ιστού, ενώ η αράχνη κατευθυνόταν ήδη προς το μέρος της. Αναρωτήθηκα αν εγώ ήμουν η αράχνη ή η μύγα. Δεν είπα τη σκέψη μου φωναχτά, γι’ αυτό ξαφνιάστηκα όταν άκουσα το Φύλακα να λέει: «Είσαι η αράχνη. Το τέρμα δεν πρέπει να είναι για σένα μια ευάλωτη περιοχή που θα χρειάζεται την προστασία σου. Πρέπει να είναι μια παγίδα. Το σημείο όπου θα περιμένεις τη λεία σου».
Η ιστορία του Γκάτο, ενός φανταστικού τερματοφύλακα που μεγάλωσε στις παρυφές του τροπικού δάσους, βλέποντάς το μέρα με τη μέρα να αποψιλώνεται, και ανδρώθηκε σ’ ένα εξωπραγματικό ξέφωτο, μαθαίνοντας από το μυστηριώδη Φύλακα όλα τα μυστικά που, χρόνια αργότερα, θα τον οδηγήσουν στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Μια μαγική ιστορία που δίνει μια διαφορετική, υπερβατική διάσταση στο ποδόσφαιρο και μέσα απ’ αυτό μιλάει στον αναγνώστη για το υπερφυσικό, τη μοναξιά, τη φιλία και, κυρίως, την αυτοπεποίθησηΟ Μαλ Πιτ μεγάλωσε σε μια μικρή πόλη του Νόρφολκ, όπου οι μόνες αξιόλογες ασχολίες με τις οποίες μπορούσε να περάσει την ώρα του ήταν το διάβασμα και το ποδόσφαιρο. Αυτά τα δύο εξακολουθούν να τον ενδιαφέρουν και σήμερα περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Συγγραφέας και εικονογράφος, έχει εκδώσει πάνω από ογδόντα παιδικά βιβλία. «Ο φύλακας» είναι το πρώτο του μυθιστόρημα για νέους. Ζει στο Ντέβον.

Συγγραφέας : Peet Mal
Μεταφραστής : Καλιοντζοπούλου Σωτηρούλα
Υπεύθυνος Σειράς : Κοντολέων Μάνος
Εκδότης : Εκδόσεις Πατάκη
Έτος έκδοσης : 2005
ISBN : 960-16-1503-2
Σελίδες : 224
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Μεταφρασμένη
Σειρές : Σύγχρονη Λογοτεχνία για Νέους

Τιμή σε ιστοσελίδες: 7.65 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.