Ο ΤΥΡΑΝΝΟΣ ΤΩΝ ΣΥΡΑΚΟΥΣΩΝ

Περιγραφή
Σικελία, 412 π.Χ. Ένας άντρας τολμά να ορθώσει το ανάστημά του απέναντι σε μια ισχυρή θαλασσοκράτειρα. Ο μόλις εικοσάχρονος Διονύσιος, γεμάτος αποτροπιασμό για την ανελέητη σφαγή των Ελλήνων στον Σελινούντα, αναλαμβάνει να προστατεύσει με κάθε θυσία τον ελληνισμό της περιοχής από τους Καρχηδονίους. Όνειρό του είναι να μετατρέψει τη Σικελία σε ελληνικό νησί και να αποκτήσει τον απόλυτο έλεγχο των οικονομικών και στρατιωτικών δυνάμεών της· τα καταφέρνει μένοντας αιώνια γνωστός στην Ιστορία ως ο Τύραννος των Συρακουσών.

Ποιος ήταν στην πραγματικότητα ο Διονύσιος; Ένας εγωκεντρικός και φιλόδοξος ηγεμόνας ή μια δυναμική προσωπικότητα ικανή να γεννήσει πάθη; Οι ιστορικοί τον καταδίκασαν αλλά δεν μπόρεσαν να αρνηθούν το μεγαλείο του. Η ζωή του, μια δυνατή ιστορία που περίμενε κάποιον να την καταγράψει.

Κανένας δεν μπορούσε να το κάνει καλύτερα από τον Βαλέριο Μανφρέντι, λάτρη της αρχαίας Ελλάδας και καταξιωμένο συγγραφέα

Από το συγγραφέα των βιβλίων «Χιμαιρα», «Ο Πύργος της Μοναξιάς», «Ο Χρησμός» και «Ο Φαραώ της Άμμου»

Ο Βαλέριο Μάσιμο Μανφρέντι, σπούδασε κλασική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια και ειδικεύτηκε στην τοπογραφία του αρχαίου κόσμου. Έχει διδάξει σε πολλά πανεπιστήμια της Ιταλίας και του εξωτερικού, όπως το Ecole Pratique des Hautes Edudes της Σορβόνης, και είναι καθηγητής αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Luigi Bocconi στο Μιλάνο. Μελετητής του αρχαίου κόσμου, έχει διδάξει σε ιταλικά και ξένα πανεπιστήμια και έχει διεξαγάγει και διευθύνει επιστημονικές έρευνες και ανασκαφές σε διάφορα σημεία της Μεσογείου. Συνεργάζεται με τα περιοδικά «Panorama» και «Messaggero». Έχει γράψει δεκαέξι μυθιστορήματα, που έχουν τιμηθεί με σημαντικά βραβεία και έχουν πουλήσει περισσότερα από 12 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Επίσης, έχει γράψει σενάρια για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, καθώς και ντοκιμαντέρ για σημαντικούς παραγωγούς. Ανάμεσα στα πιο γνωστά έργα του είναι: «Ξενοφώντος ανάβασις» (1980), «Η κάθοδος των Μυρίων» (1986), «Τα καλότυχα νησιά» (1990), «Οι Ετρούσκοι στην κοιλάδα του Πάδου» (1991) -σε συνεργασία με τον Λουίτζι Μαλνάτι-, «Θάλασσα της Ελλάδας» (1992), «Οι Έλληνες της Δύσης» (1996) -σε συνεργασία με τον Λορέντζο Μπρατσέζι-, «Οι Κέλτες της Ιταλίας» (1999) -σε συνεργασία με τον Βενσεσλάς Κρούτα, η μυθιστορηματική τριλογία «Μέγας Αλέξανδρος» (1998), που μεταφράστηκε σε ολόκληρο τον κόσμο, και τα βιβλία του «Ακρόπολη», «Η μεγάλη εποποιία της Αθήνας», «Ο Φαραώ της άμμου», «Η επιστροφή από την Τροία», «Χίμαιρα», «Παλλάδιο», «Η τελευταία λεγεώνα», «Η ασπίδα της Σπάρτης», «Ο τύραννος των Συρακουσών», «Ζευς», κ.ά.

Συγγραφέας : Manfredi Valerio – Massimo
Εκδότης : Ψυχογιός
Έτος έκδοσης : 2004
ISBN : 978-960-496-958-6
Σελίδες : 487
Σχήμα : 21χ14

Τιμή σε ιστοσελίδες: 9.80 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.