Ο Τιέπολο και η αόρατη πόλη

Περιγραφή
O Kάρολος Γ΄ της Ισπανίας οραματιζόταν να χτίσει στις εκβολές του Έβρου την Αγία Πετρούπολη της Μεσογείου, τη Βασιλική Πόλη που θα μετέφραζε με την αρχιτεκτονική της το πεφωτισμένο όραμά του για τον κόσμο. Tο μυστηριώδες αυτό σχέδιο δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Όμως, στο Σαν Κάρλες ντε λα Ράπιτα, μια μικρή πόλη στο δέλτα του Έβρου, όπου υψώνονται επιβλητικά ερείπια -μια τεράστια πλατεία, ένα φαρδύ κανάλι, γιγάντιες λιμενικές κατασκευές, και, κυρίως, η Νέα Εκκλησία, μια θαυμάσια νεοκλασική εκκλησία- κυκλοφορούν ιστορίες γι’ αυτό το μυστηριώδες σχέδιο.
Ανάμεσα σε αυτά τα ερείπια, η Ιστορία φαίνεται να έχει διαφυλάξει μια από τις πιο μυστηριώδεις αποτυχίες της. Tουλάχιστον αυτό πίστευε ο Έμιλι Ροσέλ, έμπορος έργων τέχνης στη Βαρκελώνη, ο οποίος έζησε τα παιδικά του χρόνια στο Σαν Κάρλες. Τα ερείπια που περιτρυγυρίζουν την περιοχή, έκαναν να φαντάζει στα μάτια του αληθινός ο θρύλος για την πόλη των βασιλιάδων, κρυμμένη στις πιο απόκρυφες γωνιές του Σαν Κάρλες.
Έτσι, η έκπληξη που βιώνει είναι μεγάλη όταν φτάνει στα χέρια του, από ανώνυμο αποστολέα, ένα κομψότατο χειρόγραφο, το οποίο περιείχε τις αναμνήσεις ενός αρχιτέκτονα του 18ου αιώνα, ονόματι Αντρέα Ροζέλι, με τίτλο “Χρονικό της Αόρατης Πόλης”. Και η έκπληξή του έγινε ακόμα πιο μεγάλη όταν η ιστορία αυτή άρχισε να εμπλέκεται αινιγματικά με την αναζήτηση ενός χαμένου πίνακα του μεγάλου Ιταλού καλλιτέχνη Τζιαμπατίστα Τιέπολο, και με μια ανομολόγητη ερωτική ιστορία.
Γοητευτικό ιστορικό μυθιστόρημα, που ανέδειξε στη διεθνή λογοτεχνική σκηνή τον Έμιλι Ροζάλες. Η “Αόρατη Πόλη” οδηγεί τον αναγνώστη στα σαγηνευτικά σκηνικά της παλιάς Ευρώπης -Αγία Πετρούπολη, Νάπολη, Μαδρίτη-, όπου διαπλέκονται τα μυστήρια της εξουσίας, της τέχνης και του έρωτα.Ο Έμιλι Ροζάλες γεννήθηκε στο Σαν Κάρλες ντε λα Ράπιτα το 1968. Μετά την ολοκλήρωση των φιλολογικών σπουδών του στη Βαρκελώνη, το 1989 δημοσίευσε την πρώτη του ποιητική συλλογή “Ciutats i mar”, ενώ δύο χρόνια αργότερα ακολούθησε η “Els die i tu”. Ανάμεσα στο 1995 και το 1998 δημοσίευσε τα μυθιστορήματα “La casa de la platja”, “El amos del mon” και “Mentre Barcelona dorm”.

Συγγραφέας: Rosales Emili
Μεταφραστής: Βαγγελάτου Εύη
Εκδότης: Διήγηση
Έτος έκδοσης: 2007
ISBN: 960-7951-66-2
Σελίδες: 269
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Ισπανική πεζογραφία – Μυθιστόρημα, Ιστορικό μυθιστόρημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 11.84 €