Ο τάφος του βασιλιά Ξιφία

Περιγραφή
Ο «Τάφος του Βασιλιά Ξιφία» είναι ένα ποιητικό ταξίδι που κολυμπάει στους συμβολισμούς και στις εικόνες. Ένα μοναχικό ταξίδι στην Χαμένη Ατλαντίδα ή στα βάθη του χωροχρόνου, ενός υδάτινου χωροχρόνου που προσπαθεί να ενωθεί με τα υπόλοιπα στοιχεία.
Είναι μια προσπάθεια της συγγραφέως να εναρμονιστεί με το σύμπαν καθώς και με ονειρικές καταστάσεις που εκφράζονται μέσα από δεκάδες συμβολισμούς, χρωμάτων, εποχών, στοιχείων και στοιχειών.
Μια αναζήτηση των από καταβολής κόσμου ερωτημάτων που αφορούν την ίδια την ύπαρξη και την επικοινωνία με το ΘείοΗ Έλλη Ρουσσίδου γεννήθηκε το 1973 στην Αθήνα. Εχει σπουδάσει αγγλική λογοτεχνία και ποίηση του 18ου αιώνα καθώς και μετάφραση στο Μητροπολιτικό Κολλεγιο Αθηνών, με συμπληρωματικές σπουδές στην Μετάφραση στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μιλά αγγλικά, ισπανικά και γαλλικά. Εργάζεται απο το 1994 ως καθηγήτρια αγγλικών και μεταφράστρια. Είναι παντρεμένη και έχει μια κόρη. Στο έργο της είναι διάχυτες οι επιρροές μεταφυσικών ποιητών όπως του S.T. Coleridge, E.A. Poe καθώς και των συγγραφέων του μεταφυσικού – τρόμου Η.P. Lovecraft, Clive Barker, Derleth, καθώς και του θεατρικού συγγραφέα και δημιουργού του Θεάτρου της Σκληρότητας Antonin Artaud.

Συγγραφέας : Ρουσσίδου Έλλη
Εκδότης : myedition.gr
Έτος έκδοσης : 2014
ISBN : 618-81446-1-2
Σελίδες : 42
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Νεοελληνική ποίηση

Τιμή σε ιστοσελίδες: 5.25 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.