Ο Σταχτοπούτας

Περιγραφή
Ο Σταχτοπούτας περνούσε τη μέρα του μέσα στο σπίτι ανακατεύοντας τις στάχτες. Όλοι τον κορόιδευαν και τον περιφρονούσαν για την τεμπελιά του.
Όμως, έπαιζε το σουραύλι του τόσο όμορφα, που όποιος τον άκουγε μαγευόταν!
Μια μέρα τον άκουσε και η βασιλοπούλα…
Ο Σταχτοπούτας, η Μυρσινιώ, η Ροδοπαπούδα, η Μαρί, ο δράκος και οι δέκα σπανοί…
Όμορφα παραμύθια του λαού μας, έτσι όπως ξέρουν να τα διηγούνται στα Αιγαιοπελαγίτικα νησιά μας!
H Πέπη Δαράκη γεννήθηκε στην Aγία Παρασκευή Λέσβου. Σπούδασε παιδαγωγικά στο Aρσάκειο Aθηνών και εργάστηκε ως δημοσιογράφος. Yπήρξε Δημοτική Σύμβουλος της Aθήνας (1954-1974) με αναγκαστική απομάκρυνση στο διάστημα της χουντικής δικτατορίας. Διετέλεσε πρόεδρος και μέλος διοικητικών συμβουλίων πολλών κοινωνικών οργανώσεων και πολιτιστικών φορέων. Aνέπτυξε έντονη αγωνιστική δράση στον χώρο της Tοπικής Aυτοδιοίκησης, στο γυναικείο Kίνημα και στις Πνευματικές Oργανώσεις. Έχει εκδώσει τριάντα πέντε βιβλία, μυθιστορήματα, διηγήματα, δοκίμια, ταξιδιωτικά και βιβλία παιδικής λογοτεχνίας. Aντιπροσώπευσε την Eλλάδα σε Διεθνή Συνέδρια. Tιμήθηκε με βραβεία και διακρίσεις. H Aκαδημία Aθηνών της απένειμε Έπαινο για το σύνολο του συγγραφικού της έργου. Eίναι Eπίτιμος Πρόεδρος της Eταιρίας Eλλήνων Λογοτεχνών.

Συγγραφέας : Δαράκη Πέπη
Εικονογράφος : Στεφανίδη Θάλεια
Εκδότης : Πλοηγός
Έτος έκδοσης : 1996
ISBN : 960-7464-08-7
Σελίδες : 121
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Παραμύθια, Ελληνικά – Συλλογές, Παραμύθια, Ελληνικά – Βιβλία για παιδιά
Σειρές : Λαϊκός Πολιτισμός

Τιμή σε ιστοσελίδες: 4.53 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.