Ο σοφότερος άνθρωπος στον κόσμο

Περιγραφή
Μια φορά κι έναν καιρό, πριν από πολλούς αιώνες, στην Ελλάδα ζούσε ένα παιδί που το έλεγαν Πλατύ και που ήθελε να γίνει μεγάλος σοφός. Γι’ αυτό χρειαζόταν ένα δάσκαλο κι ακολουθώντας τη συμβουλή του ίδιου του θεού Απόλλωνα, άρχισε να αναζητά το σοφότερο άνθρωπο στον κόσμο. Αλλά αυτή η αναζήτηση, όπως θα ανακαλύψει ο μικρός μας ήρωας, θα είναι πολύ δυσκολότερη απ’ όσο μπορούσε να φανταστεί και θα αποδειχθεί μια πορεία γεμάτη παγίδες, εμπόδια, δασκάλους βαρετούς και καθηγητές πολύ αλαζόνες και ελάχιστα σοφούς. Όλα αυτά, για να ανακαλύψει ότι μερικές φορές, ένα πολύτιμο δώρο όπως η σοφία, μπορεί να βρεθεί εκεί που δεν το περιμένεις…
Το περιεχόμενο αυτού του βιβλίου αποτελεί ελεύθερη απόδοση της απολογίας του Σωκράτη, την οποία ο ίδιος εκφώνησε πριν από δυόμισι χιλιάδες χρόνια και κατέγραψε ο Πλάτωνας στο ομώνυμο έργο του.
Ύστερα από δυο χιλιετίες, οι διδασκαλίες που περιέχονται σε κείνες τις σελίδες δεν έχουν χάσει τίποτα από την ποιητικότητα και την ομορφιά τους.
Το βιβλίο αυτό, όπως και τα άλλα της ίδιας σειράς, επιθυμεί να αποτελέσει ένα εργαλείο για να πλησιάσουν οι νεότεροι αναγνώστες στους θησαυρούς της φιλοσοφίας, αφυπνίζοντας μέσα από το μύθο το ενδιαφέρον για τους κλασικούς της σκέψης στη Δύση.Ο Emiliano Di Marco, είναι γεννημένος στην Τοσκάνη, ειδικός στη φιλοσοφία και στην bistecca fiorentina. Όταν ήταν μικρός, έγραφε ιστορίες για μεγάλους, τώρα που μεγάλωσε αποφάσισε να γράφει ιστορίες για μικρούς. Εδώ και κάποιο χρόνο ζει και εργάζεται στη Ρώμη.

Συγγραφέας: Di Marco Emiliano
Μεταφραστής: Cioffi Guido
Εικονογράφος: Bacchini Massimo
Εκδότης: IntroBooks
Έτος έκδοσης: 2008
ISBN: 960-6680-42-8
Σελίδες: 45
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Παιδικά βιβλία, Μεταφρασμένα, Φιλοσοφία – Βιβλία για παιδιά
Σειρές: Οι Μικροί Φιλόσοφοι

Τιμή σε ιστοσελίδες: 9.07 €