Ο σοσιαλισμός μέσα από τα αγιωτικά κείμενα της Αγίας Γραφής και της πατερικής σοφίας

Περιγραφή
Η ιστορία της χριστιανικής θρησκείας έχει αξιοθαύμαστες ομοιότητες με το σύγχρονο σοσιαλιστικό κίνημα. Ο Χριστιανισμός είναι κίνημα των καταπιεσμένων και των πτωχών. Και οι δύο Χριστιανισμός και σοσιαλισμός καταδιώκονται και συκοφαντούνται επειδή κηρύττουν την απολύτρωση από την αθλιότητα των ανθρώπων. Οι οπαδοί τους περιφρονούνται σαν πρόσωπα που δεν μπορεί να προστατεύσει ο νόμος, επειδή θεωρούνται εχθροί του κράτους, της οικογένειας, της θρησκείας και κοινωνικής τάξης. Παρ όλες όμως τις καταδιώξεις αυτές χριστιανισμός και σοσιαλισμός προχωρούν ακράτητοι προς τα εμπρός.
Engel FriedrichΟ Νίκος Β. Νικολάου, επ. Λυκειάρχης, θεολόγος και συγγραφέας, κατάγεται από το Πουρί Ζαγοράς Βόλου. Σπούδασε θεολογία και φιλολογία στο πανεπιστήμιο Αθηνών και ως καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης μετεκπαιδεύτηκε για δύο χρόνια στην ψυχολογία και τα παιδαγωγικά στο Δ.Μ.Ε. Στον πόλεμο του 1940-41 υπηρέτησε στο πολεμικό ναυτικό και στην κατοχή εντάχθηκε στην αντιστασιακή οργάνωση «Μίδας 614» και αγωνίσθηκε σθεναρώς κατά των φασιστών Γερμανών και Ιταλών. Για τη θρησκευτική, κοινωνική και συγγραφική του δραστηριότητα τιμήθηκε με Χρυσό Σταυρό από την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, με βραβείο Παιδείας από τον Δήμο Αλίμου και από την Πολιτεία με το μετάλλιο των εξαιρέτων πράξεων.

Συγγραφέας : Νικολάου Νίκος Β.
Εκδότης : Γρηγόρη
Έτος έκδοσης : 2008
ISBN : 960-333-547-9
Σελίδες : 145
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Βίβλος – Κριτική, ερμηνεία κλπ, Θρησκεία και κοινωνιολογία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 9.66 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.