Ο σκουντούφλης

Περιγραφή
Ο Σκουντούφλης και ο δίδυμος αδελφός του είναι ένα και το αυτό πρόσωπο με δυο προσωπικότητες.
Προβάλλει πότε η μία και πότε η άλλη.
Υπερισχύει συνήθως η πρώτη, εκείνη του Σκουντούφλη.
Είναι ο χαρακτηριστικός τύπος του ανθρώπου που συναντούμε καθημερινά με όλα τα γνωστά ελαττώματα. Τα θέλει όλα δικά του, δεν παραδέχεται ποτέ τα λάθη του και δεν ζητάει συγνώμη γιατί θεωρεί ότι έχει πάντα δίκιο. Όσο για τις κακοτυχίες του; Ε, φταίνε ως συνήθως οι άλλοι. Ώσπου ένα μοιραίο ατύχημα τον οδηγεί στην Αυτογνωσία…
Αρχίζει τότε να βλέπει και να αναγνωρίζει ένα – ένα τα λάθη του.
Και ω του θαύματος!
Οι «πληγές» του εξαφανίζονται και δεν σκοντάφτει πλέον.
Διαπιστώνει ότι χάρη στη δική του θέληση, την υπομονή, την κατανόηση αλλά και την αποδοχή των άλλων, έμαθε κάτι ακόμα πιο σημαντικό.
Να σκέφτεται!
Επιτέλους βρίσκει τον «Εαυτό του», το δίδυμο αδελφό του, που τους ενώνει η Αγάπη!
Όπως στον Κάστορα και τον Πολυδεύκη!Γεννήθηκε το 1951 στα Σμίλα, του Δήμου αρχαίας Ολυμπίας όπου έζησε τα παιδικά της χρόνια. Αργότερα στην Αθήνα και τελείωσε το 7ο Νυχτερινό Λύκειο, όπου και της απονεμήθηκε τιμητικό βραβείο, για την καλύτερη επίδοση από το Δήμο Αθηναίων. Έδωσε Πανελλήνιες Εξετάσεις με προτίμηση την Αρχαιολογία, χωρίς επιτυχία. Παράλληλα όλα αυτά τα χρόνια, εργαζόταν σε διάφορες δουλειές. Σπούδασε δύο ξένες γλώσσες: Την Αγγλική και την Ιταλική.
Το 1985 διορίστηκε στο Δημόσιο, ως πολιτική υπάλληλος του Υ.Δ.Τ.
Από παιδί θαύμαζε τους συγγραφείς και αναρωτιόταν πώς τα σκέφτονται αυτά που γράφουν. Τα ποιήματα που εξέδωσε εντάσσονται στα πλαίσια της πρώτης της συγγραφικής απόπειρας. Ακολούθησαν άλλα οχτώ βιβλία με παιδικές ιστορίες.

Συγγραφέας : Κούτρα Μαρία
Εικονογράφος : Χαριζάκης Θοδωρής
Εκδότης : Ιβίσκος
Έτος έκδοσης : 2015
ISBN : 618-5093-30-8
Σελίδες : 32
Σχήμα : 24χ17
Κατηγορίες : Παιδικά βιβλία, Ελληνικά

Τιμή σε ιστοσελίδες: 6.75 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.