Ο ρόλος της δικαιοσύνης στην άσκηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας

Περιγραφή
Το παρόν έργο αποτελεί τη σύνοψη των πρακτικών και των εισηγήσεων του 2ου Πανελληνίου Επιστημονικού Συνεδρίου Νομικής Τεκμηρίωσης Κοινωνικοοικονομικών Θεσμών, που έλαβε χώρα στην Καβάλα στις 8-9 Απριλίου 2011.
Στο συνέδριο αυτό έλαβαν μέρος επιφανείς νομικοί καταθέτοντας την άποψή τους για την επίδραση του δικαστή στην επιχειρηματική δραστηριότητα (Πόπη Καλαμπούκα – Γιαννοπούλου), για τις νέες ρυθμίσεις του Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας και η επίδρασή τους στην άσκηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην περίοδο κρίσης (Κωνσταντίνος Δ. Φινοκαλιώτης), για το εργατικό δίκαιο και την εφαρμογή του ως περιορισμού της επιχειρηματικής δραστηριότητας (Ιωάννης Ληξουριώτης), για τον έλεγχο της ορθότητας της σχέσης ανταλλαγής των μετοχών στη συγχώνευση Ανωνύμων Εταιριών (Θωμάς Χατζηγάγιος), για το ρόλο της ποινικής Δικαιοσύνης στην άσκηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας (Παναγιώτης Μπρακουμάτσος), για τον δικαστικό έλεγχο της επαρκούς πληροφόρησης στα πλαίσια εφαρμογής του κανόνα της επιχειρηματικής κρίσεως του άρθρου 22α παρ. 2 εδ. β ΚΝ 2190/1920 (Ιωάννης Παπαδημόπουλος), για τον κρατικό οικονομικό παρεμβατισμό και τον οικονομικό δικαστή (Ιωάννης Βελέντζας) για τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές και επιχειρήσεις (Ελίζα Αλεξανδρίδου), για την επιχειρηματική εκτροπή ασφαλιστή και αντιμετώπισή της από τον ακυρωτικό δικαστή (Λευτέρης Σκαλίδης), για τον δικαστή και επιχειρήσεις σε περίοδο κρίσης (Λάμπρος Κοτσίρης), για την επίδραση του εταιρικού δικαίου στη λειτουργία των επιχειρήσεων (Ευάγγελος Περάκης).
Το πάνελ στου συνεδρίου συμπληρώνεται επίσης με τις εισηγησεις των Αριστείδη Χατζή, Εύας Παπαπετροπούλου-Ταλιαδούρου, Μιχαήλ Νικολαΐδη, Αναγνώστη Κηπουρού, Αθανάσιου Μανδήλα, Γεωργίου Ιατράκη, Κωνσταντίνου Ρόκου, Αλεξάνδρας Βάρκα-Αδάμη, Γεωργίου Φαλτσέτου, και Γεωργίας Μπρώνη.

Συγγραφέας: Συλλογικό έργο
Επιμελητής: Καλαμπούκα – Γιαννοπούλου Πόπη
Εισηγητής: Καλαμπούκα – Γιαννοπούλου Πόπη, Φινοκαλιώτης Κωνσταντίνος Δ., Ληξουριώτης Ιωάννης Δ., Χατζηγάγιος Θωμάς Γ., Μπρακουμάτσος Παναγιώτης, Παπαδημόπουλος Ιωάννης, Βελέντζας Γιάννης Ε., Χατζής Αριστείδης, Παπαπετροπούλου – Ταλιαδούρου Εύα, Νικολαΐδης Μιχαήλ Ν., Κηπουρός Αναγνώστης, Μανδήλας Αθανάσιος Α., Ιατράκης Γεώργιος, Ρόκος Κωνσταντίνος
Εκδότης: Νομική Βιβλιοθήκη
Έτος έκδοσης: 2012
ISBN: 960-272-984-8
Σελίδες: 304
Κατηγορίες: Εμπορικό δίκαιο, Εργατικό δίκαιο, Δικαιοσύνη

Τιμή σε ιστοσελίδες: 22.50 €