Ο ρινόκερος και το πουλάκι

Περιγραφή
Η ιστορία ενός έρωτα είναι πάντα ίδια: μια εμπειρία που μεταλλάσσεται ακουλουθώντας τον αποδέκτη της.
Δυο νεαρές φοιτήτριες, η Λούσυ και η Θέλξη, μοιράζονται το ίδιο διαμέρισμα στην Αθήνα. Μεταξύ τους αναπτύσσεται μια δυνατή φιλία παρά τις διαφορετικές απόψεις και επιλογές της καθεμιάς τους.
Στο τελευταίο έτος των σπουδών τους η Λούσυ γνωρίζει τον Άρη, έναν κατά μια δεκαετία μεγαλύτερό της μηχανικό, γοητευτικό αλλά ταυτόχρονα αλαζονικό και απόμακρο τον οποίο και ερωτεύεται παρά τις δηλώσεις της περί του αντιθέτου.
Ο έρωτας βρίσκει την Λούσυ απροετοίμαστη, αλλά και έτοιμη. Γρήγορα ανακαλύπτει ότι η «σχέση – μη σχέση» με τον Άρη, έχει δύο μόνο κανάλια: τα μηνύματα των κινητών τους και τη σεξουαλική πράξη, μια και εκείνος με ευκολία κατάφερε να επιβάλλει οι ζωές τους να εκτυλίσσονται παράλληλα, χωρίς σημεία επαφής. Συναντιούνται σχεδόν αποκλειστικά σε αποδράσεις τα σαββατοκύριακα μακριά από τον ζωτικό χώρο και των δυο τους. Έτσι ο Άρης μετατρέπει την σχέση σε ένα παιχνίδι διεκδίκησης και επικράτησης, απαγόρευσης και αποδοχής, που αποκτά τον δικό του ρυθμό και τόνο. Η Λούσυ δέχεται την πρόκληση, αποφασισμένη να ανταγωνισθεί την σαγηνευτική του ελαφρότητα επί ίσοις όροις.
Όσο κι αν επιδιώκουν να κολυμπούν στην επιφάνεια, η σχέση χορεύει γύρω και μέσα τους και τους αλλάζει. Το εσωτερικό ταξίδι, οι υπερβάσεις στις οποίες τους ωθεί ο έρωτας και οδηγούν στην αυτογνωσία, που τολμούν ή αποφεύγουν, θα καθορίσουν τη χροιά και την εξέλιξη της σχέσης και των χαρακτήρων.
Παρατηρητής και συνομιλητής, η Θέλξη, συνεισφέρει την δική της οπτική μέσα από τις ενδοσκοπικές συζητήσεις τους πάνω στον έρωτα και τις σχέσεις. Η γνωριμία της Θέλξης με τον Άρη, θα αποτελέσει το έναυσμα για την επίλυση μιας δύσκολης εξίσωσης.
Μια σύγχρονη ματιά στο τόσο παλιό και συνάμα πάντα καινούργιο θέμα του έρωτα και των σχέσεων, στον σημερινό κόσμο, όπου η επικοινωνία και η πραγματική επαφή των ανθρώπων, παρά τις τεχνολογικές εξελίξεις, ή ίσως και εξαιτίας τους, γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη.Η Χριστίνα Μπαντή γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 11 Σεπτεμβρίου 1957. Σπούδασε πολιτικός μηχανικός στην Αγγλία και εργάστηκε στη Νορβηγία και στην Ελλάδα. Παράλληλα ειδικεύτηκε ως διερμηνέας στις Βρυξέλλες, φυσική εξέλιξη της έμφυτης αγάπης της για τις γλώσσες. Η διερμηνεία έγινε το επάγγελμα της για περισσότερο από είκοσι χρόνια. Η λογοτεχνία ήταν το τρίτο κομμάτι, πάντα διαβάζοντας και αργότερα γράφοντας. Το γράψιμο, με αυξανόμενο ρυθμό τα τελευταία χρόνια, οδήγησε στο πρώτο της μυθιστόρημα, «Ο ρινόκερος και το πουλάκι».

Συγγραφέας : Πολυζοπούλου – Μπαντή Χριστίνα
Εκδότης : Σαιξπηρικόν
Έτος έκδοσης : 2012
ISBN : 960-9517-29-3
Σελίδες : 250
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Νεοελληνική πεζογραφία – Μυθιστόρημα
Σειρές : Πεζογραφία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 12.46 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.