Ο πόλεμος των πειρασμών

Περιγραφή
Οι βίοι και τα κατορθώματα των αναχωρητών, και μάλιστα εκείνων πού έζησαν στους πρώτους αιώνες, αποτελούν πολύτιμη παρακαταθήκη ενός ολοκληρωτικού και χωρίς συμβιβασμούς δοσίματος στον σωτήρα Χριστό, για όλες τις γενιές των χριστιανών.
Εκ πρώτης όφεως τα αθλήματα τους ξενίζουν εμάς τους λαϊκούς αναγνώστες. Καταγεγραμμένα προς παραδειγματισμό συνασκητών, προκαλούν συχνά απορίες και αντιδράσεις στους λαϊκούς χριστιανούς για τις “ανεφάρμοστες” μέχρι και “εξωφρενικές” θέσεις τους…
Έτσι ο λαϊκός αναγνώστης, που επιθυμεί και επιμένει να τις κατανοήσει, θα χρειαστεί να βρει ένα κλειδί, μία δίοδο, προκειμένου να ξεπεράσει τις επιφυλάξεις του και να μπορέσει να ωφεληθεί απ’ αυτές τις θέσεις, το κατά δύναμη, και με την απαραίτητη πάντοτε διάκριση.
Το κλειδί αυτό βρίσκεται κρυμμένο στα ίδια τα αναγνώσματα. Κατά τη γνώμη μας δεν είναι άλλο από το πνεύμα της ταπεινής υπακοής που τα κείμενα αυτά αναδίδουν, που αποτελεί τη ραχοκοκκαλιά του μοναχικού βίου και το κλειδί της σωτηρίας όλων μας.
Ευχόμαστε οι λόγοι και οι άθλοι των Αββάδων και Αμάδων, που περιέχονται σ’αυτό το βιβλίο, να ανοίξουν τις καρδιές όλων μας στις κρυφές και δυσκολοκατόρθωτες αλλά μεγάλες αλήθειες τους.

Συγγραφέας: Πάσχος Παντελής Β.
Εκδότης: Ακρίτας
Έτος έκδοσης: 2006
ISBN: 960-328-277-4
Σελίδες: 153
Σχήμα: 21χ15
Κατηγορίες: Πατέρες της Εκκλησίας – Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις
Σειρές: Ορθόδοξη Μαρτυρία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 6.29 €