Ο πόλεμος της Όλγας

Περιγραφή
Η Όλγα Σταμπόλη φτάνει στην Αθήνα το 1936. Είναι άνεργη ηθοποιός, χωρίς χρήματα, έχει ελάχιστους φίλους και μια ντροπή που την ακολουθεί από την άλλη άκρη του κόσμου. Η υποκριτική της ικανότητα, η γνώση ξένων γλωσσών και ο χαρακτήρας της την ωθούν, χωρίς καλά καλά να το συνειδητοποιήσει, να γίνει μέλος της ελληνικής Αντίστασης την εποχή που η χώρα μπαίνει στον πόλεμο.
Όταν οι Γερμανοί καταλαμβάνουν την Αθήνα, η Όλγα συνεχίζει να σώζει Βρετανούς αεροπόρους και να σαμποτάρει τις γραμμές ανεφοδιασμού του εχθρού. Μέχρι τη μέρα που τη συλλαμβάνουν. Μέσα από τις αφηγήσεις της μητέρας και των παιδιών της μεταφερόμαστε πίσω στα γεγονότα που σημάδεψαν τις δύο χώρες, τη ζωή της Όλγας στην Ελλάδα και της οικογένειάς της στην Αυστραλία από το 1916 μέχρι το 1943.
Ένα ξεχωριστό βιβλίο που ισορροπεί αριστοτεχνικά ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη μυθοπλασία.Ο Φιλ Καφκαλούδης είναι συγγραφέας, δημοσιογράφος και παρουσιαστής. Εμφανίζεται σε ένα διεθνές πρωινό πρόγραμμα στο δίκτυο Radio Australia του ABC και συμμετέχει τακτικά ως καλεσμένος στο βραδινό πρόγραμμα του ABC NewsRadio. Το πρώτο του βιβλίο, «The ABC All Media Guide to Court Reporting», χρησιμοποιείται ως εγχειρίδιο σε πολλές σχολές δημοσιογραφίας. Βασισμένος σε υποθέσεις που κάλυψε ως δημοσιογράφος, έγραψε μια συλλογή διηγημάτων με τίτλο «The Chequered Lady». Έχει γράψει για το περιοδικό «Limelight», γράφει σε μπλογκ της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας «The Drum», και είναι ανταποκριτής της σημαντικής εκπομπής του Radio New Zealand Morning Report. Εμφανίζεται τακτικά στις εκπομπές News Breakfast, ABC News 24 και ABC1. Ζει με τη γυναίκα του σε ένα σπίτι γεμάτο σκυλιά και μουσική στη Μελβούρνη.

Συγγραφέας : Kafcaloudes Phil
Μεταφραστής : Μπαρουξής Γιώργος
Εκδότης : Ψυχογιός
Έτος έκδοσης : 2012
ISBN : 618-01-0054-3
Σελίδες : 420
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Αγγλόφωνη πεζογραφία (Αυστραλία) – Μυθιστόρημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 12.21 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.