Ο πατριώτης εφημέριος

Περιγραφή
«Η φύση είχε προικίσει τον πατριώτη εφημέριο με το καλύτερο δώρο: την ικανότητα να πληθαίνει την οικουμένη…»
Από τον περιθωριακό συγγραφέα του 18ου αιώνα που κέρδισε τους χαρακτηρισμούς: «Ρουσό των υπονόμων», «Βολτέρος των υπηρετριών», «γραφομανής μυθιστοριογράφος του πεζοδρομίου».
Χρειάστηκαν δύο αιώνες μέχρι ο R. de B. να κερδίσει τη μάχη ενάντια στο χρόνο και να καταξιωθεί από τους μεταγενέστερους.Ο Nicolas Edme Restif, που έμεινε στην ιστορία της λογοτεχνίας με το όνομα Restif de La Bretonne (αλλά και τα παρατσούκλια Retif και de La Breton), γεννήθηκε στο Sacy, κοντά στην Auxerre, το 1734 και πέθανε στο Παρίσι το 1806 (όπου έζησε μετά το 1761). Εργάστηκε αρχικά ως τυπογράφος στην Οξέρ, στη Ντιζόν και στο Παρίσι, όπου γνώρισε μερικούς από τους συγγραφείς της εποχής του όπως οι Beaumarchais, Louis-Sebastien Mercier, Grimod de La Reyniere και Cazotte. Ως συγγραφέας υπήρξε πολυγραφότατος. Ασχολήθηκε με πολλά διαφορετικά είδη του λόγου, όπως η ερωτική λογοτεχνία («L’Anti-Justine», η «απάντηση» στη Ζυστίν του Ντε Σαντ), η προσωπική του μαρτυρία της Γαλλικής Επανάστασης («Les Nuits de Paris ou le Spectateur nocturne», 1788-1794, 8 τόμοι), η βιογραφία («La Vie de mon pere», μια σχεδόν ειδυλλιακή αναπαράσταση της προ-επαναστατικής γαλλικής υπαίθρου, 1779), τα θεατρικά έργα, κ.ά.

Συγγραφέας : La Bretonne Restif de 1734-1806
Μεταφραστής : Θεοδωρίδου Καίτη
Εκδότης : Opera
Έτος έκδοσης : 1990
ISBN : 960-7073-02-9
Σελίδες : 54
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Γαλλική πεζογραφία , Γαλλική πεζογραφία – Αφήγημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 2.21 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.