Ο παραλογισμός της αγάπης

Περιγραφή
Το Νεπάλ, τελευταίο ινδουιστικό βασίλειο στον κόσμο, άνοιξε για τη Δύση το 1955, ύστερα από μεγάλη περίοδο απομόνωσης. Αν και, από τότε, πολλοί Δυτικοί μελετητές έσκυψαν πάνω σ’ αυτή τη γοητευτική χώρα, η λογοτεχνία της, αποκαλυπτικός καθρέφτης της κοινωνίας του Νεπάλ, εξακολουθεί να παραμένει σχεδόν άγνωστη.
Το βιβλίο “Ο Παραλογισμός της Αγάπης” είναι ένα έργο μοναδικής έντασης, που η τολμηρότητά του ξεσήκωσε θύελλα στο Νεπάλ και που στη συνέχεια αναγνωρίστηκε ως το αριστούργημα της συγγραφέα, εξασφαλίζοντάς της την παγκόσμια αναγνώριση.
Το μόνο που ζητούσε ο πρώην στρατιώτης ήταν να ξεχάσει και να ξεχαστεί. Και ξαφνικά, ήρθε ο έρωτας.
‘Αοπλος και αδύναμος μπροστά στο πάθος του για το κορίτσι με τα κοντά μαλλιά και το τσιγάρο στο στόμα -αδερφή του μοναδικού του φίλου-, ο άλλοτε μισθοφόρος θα αφεθεί σε αισθήσεις και αισθήματα πρωτόγνωρα και θα βρεθεί, για πρώτη φορά, αντιμέτωπος με το οδυνηρό μεγαλείο του έρωτα και το σκοτεινό μυστήριο της ανθρώπινης ύπαρξης.Η Παριγιάτ γεννήθηκε στο Νταρτζίλινγκ το 1937 και εγκαταστάθηκε από το 1954 στην Κατμαντού, όπου -πάσχοντας από μερική παράλυση από τα παιδικά της χρόνια- πέθανε το 1993. Η μυθιστοριογράφος και ποιήτρια Παριγιάτ θεωρείται σήμερα η σπουδαιότερη συγγραφέας του Νεπάλ και σίγουρα το πιο καινοτόμο ταλέντο στη λογοτεχνία της πατρίδας της. Η Παριγιάτ άφησε ένα εξαιρετικά πλούσιο λογοτεχνικό έργο, επηρεασμένο από τις προοδευτικές και φεμινιστικές αντιλήψεις της.

Συγγραφέας: Parijat
Μεταφραστής: Λέκκου – Δάντου Ρένα
Εκδότης: Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Έτος έκδοσης: 1999
ISBN: 960-14-0008-7
Σελίδες: 213
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Νεπαλική λογοτεχνία
Σειρές: Ξένη Λογοτεχνία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 8.49 €