Ο πίθηκος Green

Περιγραφή
Όμως ο Green -έτσι τον λένε τον χιμπαντζή μας, ο ίδιος μας το είπε- σκέφτεται και μιλάει. Έχω προσπαθήσει με κάθε τρόπο να μεταδώσω αυτή την αλήθεια στον κόσμο αλλά, μέχρι στιγμής, δεν βρήκα καμία αξιόλογη ανταπόκριση. […] Μετά από πολλές προσπάθειες, λοιπόν, κατάφερα να συγκεντρώσω το υλικό που τώρα αφήνω στην κρίση του αναγνώστη. Πρόκειται για την αυτοβιογραφία του Green, του χιμπαντζή, όπως τη διηγήθηκε ο ίδιος. […] Ορκίζομαι στο λόγο της τιμής μου, μ’ όλο το βάρος που φέρει μια τέτοια δήλωση, ότι ο δικός μου ρόλος περιορίστηκε στην πιστή μεταφορά σε κείμενο των διηγήσεων του Green. Η μόνη παρέμβαση που επέτρεψα στον εαυτό μου, ήταν μια ελάχιστη επιμέλεια του λόγου του, κυρίως σε ό,τι αφορά στις δευτερεύουσες προτάσεις, με τις οποίες ο χιμπαντζής μας τα ’βρισκε λιγάκι σκούρα…
Με τα λόγια αυτά, μεταξύ άλλων, ο ανθρωπολόγος-Δόκτωρ Πρωτευοντολογίας Μιγκέλ Γκιλ Ρουισάντσεθ προλογίζει την αυτοβιογραφία του χιμπαντζή Green που έζησε ανάμεσα στους ανθρώπους το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας μπόρεσε να αποκρυπτογραφήσει το γλωσσικό ιδίωμα του ευφυούς ζώου, χωρίς, όμως, να αποκαλύψει λεπτομέρειες για τις μεθόδους εργασίας του. Το σύνολο του υλικού που χρησιμοποιήθηκε, θα δοθεί στη δημοσιότητα στις 2 Ιανουαρίου του έτους 2040… Ο Μανουέλ Γκαρσία Ρούμπιο (Manuel Garcia Rubio) γεννήθηκε το 1956 στο Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης και ζει από το 1966, στην Ισπανία.
Σπούδασε Νομικά και εργάστηκε στη βιομηχανία, στην πολεοδομία και σε Τράπεζες. Έγραψε το βραβευμένο δοκίμιο «Μαρξισμός και Δίκαιο», καθώς και τέσσερα μυθιστορήματα. Με τον «Πίθηκο Green» -το τελευταίο του βιβλίο-, αποδεικνύει ότι η σοβαρή σκέψη μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει την πρώτη ύλη της καλής χιουμοριστικής λογοτεχνίας.

Συγγραφέας : Garcia Rubio Manuel
Μεταφραστής : Σερέτη Τζίνα
Εκδότης : Opera
Έτος έκδοσης : 2003
ISBN : 960-7073-95-9
Σελίδες : 207
Σχήμα : 21χ13
Κατηγορίες : Ισπανόφωνη πεζογραφία (Ουρουγουάη) – Μυθιστόρημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 8.09 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.