Ο ομφαλός του κόσμου

Περιγραφή
Ένα ημερολόγιο, ένα μυθιστόρημα, το χρονικό μιας μυστηριώδους αυτοκτονίας. Ο ακροβάτης Γιαχν Λούντβιχ και ο ανεκπλήρωτος έρωτάς του για την ωραία Λουτσία. Λίγο προτού αυτοκτονήσει, της ζητά μία τελευταία χάρη: να πιει κρασί από τον αφαλό της, την κούπα του κόσμου. Μια τελετουργία ζωής και θανάτου ποτισμένης με τις ψευδαισθήσεις μιας ολόκληρης ζωής.
Μετά το θάνατό του, ο αδερφός του ανακαλύπτει ανάμεσα στα προσωπικά του αντικείμενα τον “Ομφαλό του κόσμου”: ένα παράδοξο μυθιστόρημα για τον Κωνσταντίνο-Κύριλλο το Φιλόσοφο, αδερφό του Μεθόδιου. Περιπλανήθηκε στα πέρατα της γης, προσπαθώντας να αποκρυπτογραφήσει την επιγραφή πάνω στο κύπελλο του Σολομώντος στην Αγια-Σοφιά.
Δύο ιστορίες για την αρχή και το τέλος των πάντων. Δύο παραβολές για το μεγάλο, θαυμαστό αίνιγμα του κόσμου.Ο Βένκο Αντονόφσκι γεννήθηκε το 1964 στο Κουμάνοβο κοντά στα Σκόπια. Έχει σπουδάσει συγκριτική και κροατική λογοτεχνία. Διδάσκει στα τμήματα Φιλολογίας και Θεατρικών Σπουδών του πανεπιστημίου των Σκοπίων. Έχει γράψει μυθιστορήματα, διηγήματα, μελέτες και θεατρικά έργα. Έχει διακριθεί για το σύνολο του έργου του. Για το μυθιστόρημά του “Ο ομφαλός του κόσμου” κέρδισε το βραβείο Balkanika 2001.

Συγγραφέας: Andonovski Venko
Μεταφραστής: Σταθόγιαννης Πάνος
Εκδότης: Κέδρος
Έτος έκδοσης: 2005
ISBN: 960-04-2914-6
Σελίδες: 357
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Σκοπιανή πεζογραφία – Μυθιστόρημα
Σειρές: Ξένη Πεζογραφία, Βαλκανική Λογοτεχνία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 12.05 €