Ο Ξανθούλης και η Μελίνα

Περιγραφή
Οι μέλισσες και οι σφήκες βρίσκουν την τροφή τους με διαφορετικούς τρόπους. Υπάρχουν μερικές μέλισσες και σφήκες που εργάζονται και ζουν μαζί, αν και βρίσκονται σε διαφορετικές αποικίες, χτίζουν μεγάλες φωλιές, με πολλά δωμάτια για τα παιδιά τους.Η Λίντα Έβελιν Αλεξάνδρου παρακολούθησε μαθήματα στη Σχολή Καλών Τεχνών στην Αγγλία (Royal College of Art).
Έχει παντρευτεί τον ιδρυτή της Πολιτιστικής Εταιρείας Πανελλήνων “Μακεδνός” Δημήτρη Αλεξάνδρου, γνωστό από την σειρά των επιτυχημένων βιβλίων “Ξεχασμένοι Έλληνες”.
Το 1985 η Λίντα βαπτίστηκε Ορθόδοξη Χριστιανή και πήρε το όνομα Κασσάνδρα, δηλωτικό και αυτό της μεγάλης αγάπης που έτρεφε ανέκαθεν για τον Ελληνικό Πολιτισμό.
Αν και κόρη Άγγλων, η ψυχή της είναι ελληνική, όπως ομολογεί η ίδια: “… Πάντα ένιωθα ότι ανήκω στην Ελλάδα σαν να είχα ξαναζήσει εδώ κατά την Κλασική περίοδο!…”
Την έφεσή της προς το βιβλίο και τις παιδικές ιστορίες την καλλιέργησε από νωρίς ο παππούς της που της διηγόταν ατέλειωτες περιπέτειες από τις εμπειρίες του στη μαύρη Αφρική, την Κίνα και άλλα μέρη του κόσμου, όπου είχε βρεθεί ως αξιωματικός, μέλος του Τάγματος Τιμής της Μεγάλης Βρετανίας. Αλλά και η ίδια έχει ταξιδέψει πάρα πολύ.
Σήμερα ζει, γράφει και σχεδιάζει στην Περαία Θεσσαλονίκης έχοντας δυο κόρες, την Αλεξάνδρα και την Κασσάνδρα, από τις ανησυχίες των οποίων πολλές φορές αντλεί τα θέματά της.
Άλλα βιβλία της Λίντας, στην ίδια σειρά με “το μικρό έλατο, είναι:
– “Jimmy, το ιπτάμενο καρότο” και
– “Ο νυχτόγατος ο Μήτσος”.

Συγγραφέας: Αλεξάνδρου Λίντα Έβελιν
Εικονογράφος: Αλεξάνδρου Λίντα Έβελιν
Εκδότης: Tettri’s
Έτος έκδοσης: 2003
ISBN: 960-87581-0-6
Σελίδες: 29
Κατηγορίες: Παιδικά βιβλία, Ελληνικά

Τιμή σε ιστοσελίδες: 6.59 €