Ο νεκρός

Περιγραφή
Ο James Joyce γεννήθηκε στο Δουβλίνο το 1882. Έκανε τις βασικές σπουδές του σε καθολικά σχολεία που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της προσωπικότητός του. Έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης, μακριά από την Ιρλανδία. Πέθανε στη Ζυρίχη το 1941.
Το πρώτο σημαντικό έργο του είναι η συλλογή διηγημάτων «Οι Δουβλινέζοι» και «Ο νεκρός» είναι το καλύτερο διήγημα της συλλογής αυτής. Ο Joyce καταγράφει εικόνες από τη ζωή των μικροαστών του Δουβλίνου του 1900. Ήδη από το διήγημα αυτό αρχίζει να διακρίνεται η ιδιόρρυθμη γραφή του, στην προσπάθειά του να επινοήσει μια λογοτεχνική γλώσσα που να εκφράζει με συνέπεια την ασύλληπτη πολυπλοκότητα της ανθρώπινης σκέψης. Η μετάφραση είναι πλήρης και απολύτως πιστή στο πρωτότυπο.
Η έκδοση περιλαμβάνει εκτεταμένη εισαγωγή και βιογραφικό σημείωμα του συγγραφέα, ανάλυση του έργου και κριτική των παλαιότερων.

Συγγραφέας : Joyce James 1882-1941
Μεταφραστής : Σιάτρας Δημήτρης Ν.
Εκδότης : Εκδόσεις Σιάτρα
Έτος έκδοσης : 1988
ISBN :
Σελίδες : 126
Σχήμα : 17χ12
Κατηγορίες : Ιρλανδική πεζογραφία – Διήγημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 7.23 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.