Ο μοναχισμός στην Πελοπόνησσο

Περιγραφή
Το πρόγραμμα ιστορικής γεωγραφίας του Ινστιτούτου Βυζαντινών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, σε συνεργασία με την 6η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων οργάνωσε στις 5 και 6 Μαΐου 2000 στο Αίγιο, διεθνές συμπόσιο με θέμα: » Ο μοναχισμός στην Πελοπόνησσο από τον 4ο μέχρι τον 15ο αιώνα.
Η επιστημονική αυτή συνάντηση κρίθηκε αναγκαία, καθώς συνδυαζόταν με την ολοκλήρωση και τελική επεξεργασία προς δημοσίευση του δίτομου έργου του προγράμματος,»Ιστορική Γεωγραφία της Βυζαντινής Πελοπονήσσου (395-1204)». Είχε προηγηθεί, δύο χρόνια νωρίτερα, η επιτυχής διοργάνωση συμποσίου για τη Πρωτοβυζαντινή Μεσσήνη και Ολυμπία. «Αστικός και αγροτικός χώρος στη Δυτική Πελοπόνησσο». Ως θέμα της συνάντησης επιλέχθηκε ο πελοπονησσιακός μοναχισμός, με σκοπό την παρουσίαση της σύγχρονης προβληματικής γύρω από τη διείσδυση του χριστιανισμού στην περιοχή και τον ρόλο του μοναχισμού και της όψιμης ιεραποστολικής δράσης, ιδιαίτερα μετά την περίοδο των «σκοτεινών χρόνων», με κεντρικό πρόσωπο τον όσιο Νίκωνα. […] (Από τον πρόλογο του βιβλίου)

Επιμελητής : Κόντη Βούλα
Εισηγητής : Λαμψίδης Οδυσσεύς Α., Οικονομίδης Νίκος, Γερολυμάτου Μαρία, Κουρίνου – Πίκουλα Ελένη, Αναγνωστάκης Ηλίας, κ.ά.
Εκδότης : Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Ε.Ι.Ε.). Ινστιτούτο Βυζαντινών Ερευνών
Έτος έκδοσης : 2004
ISBN : 960-371-027-Χ
Σελίδες : 347
Σχήμα : 24χ17
Κατηγορίες : Πελοπόννησος – Ιστορία, Μοναστήρια – Ιστορία , Μοναχισμός
Σειρές : Διεθνή Συμπόσια

Τιμή σε ιστοσελίδες: 25.64 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.