Ο μετανοών διδασκόμενος

Περιγραφή
Το παρόν έργο αποβλέπει στη διαπαιδαγώγηση και καθοδήγηση του μετανοούντος, ώστε να προετοιμαστεί με ειλικρίνεια, να εξετάσει ενδελεχώς τη συνείδησή του και να εξομολογηθεί εκ βαθέων τα αμαρτήματά του, με απόφαση να μην ξαναπέσει στα ίδια.
Προκειμένου ο συγγραφέας να κινητοποιήσει τους αμελείς χριστιανούς, παρέχει πολλά παραδείγματα από την εκκλησιαστική και θύραθεν Ιστορία, παραθέτει αγιογραφικά χωρία, αναφέρεται στις διακρίσεις των αμαρτημάτων, αποκαλύπτει απόκρυφα ή λησμονημένα πλημμελήματα, παρακινεί τον μετανοούντα σε προσευχή και εξέταση των λογισμών με πόνο καρδίας, περιγράφει με έντονο τρόπο τις επαπειλούμενες τιμωρίες των αμετανόητων, αλλά και τις αμοιβές των μετανοούντων. Στο τέλος παρατίθεται και ενδεικτικός κατάλογος αμαρτημάτων, με βάση τις Δέκα Εντολές, ώστε να μπορεί ο πιστός «να επιλέξει με κάποια τάξη εκείνα τα σφάλματα που έκανε και να τα εξομολογηθεί με την οφειλόμενη μετάνοια».

Συγγραφέας : Segneri Paolo 1624-1694
Μεταφραστής : Ρωμανίτης Εμμανουήλ, Λέκκος Ευάγγελος Π.
Εκδότης : Σαΐτης
Έτος έκδοσης : 2011
ISBN : 960-487-042-4
Σελίδες : 253
Σχήμα : 17χ12
Κατηγορίες : Εξομολόγηση, Μετάνοια

Τιμή σε ιστοσελίδες: 13.80 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.