Ο μαραθώνιος μιας ζωής

Περιγραφή
Η Μαριάννα Γκάρντνερ είναι μια έξυπνη και όμορφη γυναίκα, επιτυχημένη στη δουλειά της, συνεργάτης σε μια μεγάλη νομική εταιρεία. Ωστόσο, ο αγώνας για την απόλυτη επιτυχία και οι επαγγελματικές φιλοδοξίες της την έχουν αποξενώσει από την πραγματική ζωή.
Ο Ίων Θεοδώρου, ένας γοητευτικός μοναχικός άνδρας, καθηγητής εικαστικών και παλαιός μαραθωνοδρόμος, ξανασυναντά τη Μαριάννα, την οποία γνωρίζει από παιδί, στον οίκο ευγηρίας όπου πλέον ζει. Η Μαριάννα, γοητεύεται από τον στοχασμό και τη στάση ζωής του παλαιού οικογενειακού φίλου των γονιών της και δέχεται να τον συνοδεύσει σε ένα ταξίδι-προσκύνημα στην πατρίδα του, την Ελλάδα.
Σε αυτό το μοιραίο ταξίδι, θα ανακαλύψει κάποια μυστικά έγγραφα από το παρελθόν του Ίωνα αλλά και έναν αρχαίο οβολό… Τον οβολό του Φειδιππίδη, του αρχαίου αγγελιαφόρου που έτρεξε από τον Μαραθώνα στην Αθήνα για να αναγγείλει στους Αθηναίους την ήττα των Περσών… Σκαλίζοντας παλαιά κρυμμένα μυστικά, η Μαριάννα ανακαλύπτει πως το πεπρωμένο της είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με εκείνο του Ίωνα…Ο Γ. Γουίλιαμ Γουίνοκερ υπήρξε μαθητής του Ίωνα Θεοδώρου στο Horace Mann School. Επηρεασμένος από τον μέντορα-δάσκαλό του ακολούθησε τα βήματά του που τον έφεραν στον Μαραθώνα, σε ένα ταξίδι πνευματικής αναζήτησης. Η ουσία της “Οδύσσειας” αυτής έχει αποτυπωθεί στην καρδιά του πρώτου του μυθιστορήματος. Ο Γουίλιαμ Γουίνοκερ σήμερα ζει στο Μαλιμπού με τη σύζυγο του και τα τρία τους παιδιά, γράφοντας το επόμενο μυθιστόρημά του.

Συγγραφέας: Winokur W. William
Μεταφραστής: Παπαδοπούλου Βασιλική
Επιμελητής: Παπαχρήστου Γιώργος
Εκδότης: Ενάλιος
Έτος έκδοσης: 2007
ISBN: 960-536-308-9
Σελίδες: 679
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Αμερικανική πεζογραφία – Μυθιστόρημα
Σειρές: Σύγχρονη Λογοτεχνία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 15.84 €