Ο μάγος της Σαμαρκάνδης

Περιγραφή
Ο Ζοχάκ Aλί, ο πιο σκοτεινός, ύπουλος και διαβολικός μάγος του κόσμου, φτάνει στη μυθική Σαμαρκάνδη με σκοπό να την κάνει το κέντρο των σατανικών του επιχειρήσεων. Εκεί χτίζει ένα υπέρλαμπρο παλάτι και σκοπεύει να πάρει για γυναίκα του την όμορφη Αναχίτα. Όταν αυτή τον απορρίπτει, τη μεταμορφώνει σε γριά και τη διώχνει από την πόλη. Έτσι, η Αναχίτα αναγκάζεται να ζήσει για δύο ολόκληρα χρόνια στο βουνό παρέα μ’ ένα γεράκι.
Τι θα συναντήσει άραγε η Αναχίτα όταν γυρίσει στην πόλη της δύο χρόνια μετά; Πώς θα τη βοηθήσουν μια σαύρα κι ένας αρουραίος να νικήσει τον παντοδύναμο μάγο; Θα καταφέρει να ξαναβρεί τη μορφή της και να παντρευτεί τον αγαπημένο της πρίγκιπα Σοχράμπ;
Μια καταιγιστική περιπέτεια με συνεχείς ανατροπές, μεταμορφώσεις, απρόσμενες συμμαχίες και ισχυρές δόσεις μαγείας, που θα σας κόψει την ανάσα.Ο Άλαν Τέμπερλεϋ γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Σάντερλαντ της Βρετανίας. Σε ηλικία 16 ετών μπάρκαρε σε πλοίο του εμπορικού ναυτικού. Αργότερα δούλεψε ως δάσκαλος στη Σκοτία. Τώρα είναι ένας πολυβραβευμένος και πολυμεταφρασμένος συγγραφέας. Αρκετά βιβλία του, μάλιστα, έχουν διασκευαστεί για την τηλεόραση.

Συγγραφέας : Temperley Alan
Μεταφραστής : Μανδηλαράς Φίλιππος
Εικονογράφος : Stower Adam
Εκδότης : Εκδόσεις Πατάκη
Έτος έκδοσης : 2005
ISBN : 960-16-1492-3
Σελίδες : 206
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Μεταφρασμένη
Σειρές : Σύγχρονη Λογοτεχνία για Παιδιά και για Νέους, Συλλογή Χελιδόνια

Τιμή σε ιστοσελίδες: 6.88 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.