Ο λεκές

Περιγραφή
Τα διηγήματα αυτά είναι εμπνευσμένα από τον Αγώνα του σοβιετικού λαού, ενάντια στις δυνάμεις του ναζισμού. Έτσι είδε ο συγγραφέας τους την ‘Επιχείρηση Μπαρμπαρόσσα’. Δεν αναφέρονται σε πολεμικές συγκρούσεις, παρά το ότι υπάρχουν σε μερικά απ’ αυτά αναφορές στις δυνάμεις που αντιπαρατάχθηκαν στα πεδία των μαχών. Περισσότερο βάρος δόθηκε στην καθημερινή ζωή των σοβιετικών στον απόηχο του πεδίου των μαχών.
Ο “Λεκές” είναι το διαρκές ΣΤΙΓΜΑ του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, πόλεμοι, καταστροφές κι η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Οι ‘Λακέδες’ είναι τα οππορτουνιστικά στοιχεία, οι αποστάτες του μαρξισμού-λενινισμού που βλέποντας την Ιστορία με μονομέρεια προσφέρουν απλόχερα τη βοήθειά τους στην ολιγαρχία.
Η Ιστορία έχει γραφεί με αίμα στα πεδία των μαχών. Κι ότι γράφεται με αίμα ούτε πλαστογραφείται, ούτε αλλοιώνεται, ούτε μπορεί ν’ αποσιωπηθεί. Περιμένει με υπομονή τον Ιστορικό του Μέλλοντος, ν’ αποδώσει τα του Καίσαρος τω Καίσαρι.Ο Ρωμύλος Αβδής γεννήθηκε στον απόηχο της λήξης του Εμφυλίου Πολέμου στον Πειραιά, το 1949. Από μικρός στη βιοπάλη σε διάφορες δουλειές για το ψωμί της οικογένειας. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Πήρε ενεργό μέρος στον αντιδικτατορικό αγώνα από τις τάξεις της ΑΝΤΙ-ΕΦΕΕ και της ΚΝΕ. Στρατεύθηκε από τη Χούντα με τον ΑΝ 1347/73. Εργάστηκε στη ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ και τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, ως το 1982. Αργότερα υπηρέτησε σαν εκπαιδευτικός σε διάφορα σχολεία της Κρήτης, κυρίως. Αποσπάστηκε στα ελληνικά σχολεία του Καΐρου, όπου δίδαξε την ελληνική γλώσσα σε ενήλικες αραβόφωνους. Τώρα, είναι συνταξιούχος εκπαιδευτικός κι ασχολείται με τη συγγραφή διηγημάτων.

Συγγραφέας: Αβδής Ρωμύλος
Εκδότης: Εντύποις
Έτος έκδοσης: 2014
ISBN: 618-5019-18-3
Σελίδες: 132
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Νεοελληνική πεζογραφία – Διήγημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 9.90 €