Ο λαγός ο Πολύδωρος και η Πουά η πασχαλίτσα

Περιγραφή
Όταν ο γερο-ασβός δεν μπορούσε πια να κυβερνήσει το βασίλειο του αγρού, τα ζώα αποφάσισαν να παραδώσουν τα ηνία σε ένα νεότερο βασιλιά. Προκήρυξαν διαγωνισμό με θέμα την “Άνοιξη”. Ποιος θα ήταν ο νικητής ή η νικήτρια του διαγωνισμού που θα φορούσε το βασιλικό στέμμα;
Το κουνάβι, η χελώνα, η νυφίτσα και ο Πολύδωρος ο λαγός δήλωσαν υποψηφιότητα και ξεκίνησαν το ταξίδι τους στον αγρό, για να μάθουν τα πάντα για την άνοιξη.Μόνο που σε αυτό το ταξίδι της γνώσης δεν χρησιμοποίησαν όλοι τα ίδια μέσα.
Θα καταφέρει ο Πολύδωρος να γίνει ο σοφός βασιλιάς; Θα νικήσει τις αδυναμίες και τα ελαττώματά του; Και τι έχει να κερδίσει από τη Σάρα τη Σαρακοστή, τις Λαζαρίνες, τη Νέλα την κουνέλα, τον Τσικουλάτα και τα παιδιά του σχολείου; Τι ρόλο θα παίξει η Πουά η πασχαλίτσα; Και ποια είναι αυτή η Ηριγόνη που ανάβει τ’άστρα ψηλά στον ουρανό;
Ένα παιδικό μυθιστόρημα για την άνοιξη, τα έθιμα και τις παραδόσεις του λαού μας, τη φιλία, τη συνεργασία και, τέλος, τον αγώνα να γνωρίσει κάποιος τον κόσμο αλλά και τον εαυτό του.
Κι όταν ο μύθος φτάσει στη λύση του, μια νέα πτήση ξεκινά για να μυήσει μικρούς και μεγάλους σε φιλαναγνωστικές δράσεις, διασκεδαστικά παιχνίδια γνώσης και γλωσσικές δραστηριότητες. Έτσι, κι εσύ θα παίξεις με όσα ο Πολύδωρος γνώρισε και έμαθε, ενώ εκείνος και η Πουά καθοδηγούν τον δάσκαλό σου, τη μαμά ή τον μπαμπά, για να ταξιδέψετε μαζί στο “Τρελό Μολυβοχωριό και το ζωηρό Χρωματοχώρι”, τη χώρα της φαντασίας και της δημιουργίας.
Περιλαμβάνει φιλαναγνωστικές δράσεις. Συνοδεύεται από δωρεάν CD για τους εκπαιδευτικούςΗ Αναστασία Ευσταθίου γεννήθηκε στην Αχαΐα το Νοέμβρη του 1966. Οι δυο πρώτες δεκαετίες της ζωής της χρωματίστηκαν με όνειρα αλήτες σε ένα παραθαλάσσιο χωριό της Αχαΐας, την Παραλία Πλατάνου. Με όνειρα και σπουδές στα παιδαγωγικά, στις ανθρωπιστικές επιστήμες, σε μετεκπαιδεύσεις και μεταπτυχιακά… συνεχίζει ακόμα να γοητεύεται από το ταξίδι της μάθησης.
Ζει με την οικογένειά της στην Ακράτα. Ψάχνει το αντιβιοτικό σε αυτήν την άχαρη πραγματικότητα, σταλάζοντας μελάνι στο χαρτί, συμμετέχοντας σε πολιτιστικές δράσεις, διδάσκοντας στη σχολική τάξη, εμπνέοντας τους μαθητές της να δρουν σε καινοτόμα προγράμματα, στήνοντας Διαδικτυακούς Λογοτεχνικούς Διαγωνισμούς, διευθύνοντας ένα δημοτικό σχολείο, υλοποιώντας “Μαγικές Βιβλιοαποδράσεις” με μαθητές και δασκάλους, επιμορφώνοντας μέσα από βιωματικά σεμινάρια και ημερίδες εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στις Καινοτόμες Δράσεις Ενίσχυσης της Φιλαναγνωσίας του Ε.ΚΕ.ΒΙ. και συνεχίζει… ξύνοντας ανελέητα τα μολύβια της μήπως με την αιχμηρή τους μύτη κατορθώσουν να αποτυπώσουν σταγόνες της ανησυχίας της στο λευκό χαρτί.
Ξεπροβοδίζει τα γραπτά της σε εκπαιδευτικά περιοδικά, στον τοπικό τύπο, στο Λογοτεχνικό Ημερολόγιο του Σωματείου της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς, σε πολιτιστικές δράσεις, στο θεατρικό σανίδι, σε συνέδρια, βιβλιοπαρουσιάσεις και δικτυακούς τόπους. Κρατά τη στήλη “Βιβλία για Νέους” στον Μαγικό Κόσμο της βραβευμένης ηλεκτρονικής εφημερίδας Kos Voice.
Με το παιδικό μυθιστόρημα: “Μια κάλτσα που τη λέγαν Ευρυδίκη”, Ν. Σύνορα Λιβάνη, ξεκίνησε το 1999 ένα μεγάλο ταξίδι χορεύοντας με τις λέξεις και συνεχίζει ακόμα τις πτήσεις στην παιδική λογοτεχνία με την “Κόρη των Αιγών”, (2002), Α.Α. ΛΙΒΑΝΗ, “Το ατύχημα του Αϊ- Βασίλη”, (2005), Α.Α. Λιβάνη (το βιβλίο προτείνεται από το σχολικό εγχειρίδιο γλώσσας, “Πετώντας με τις λέξεις” της Δ΄ τάξης), “Μαθαίνω να γράφω κείμενα” για την Δ΄ τάξη, 2007, Μεταίχμιο, “Χριστούγεννα στη Γελανδία”, (2009), Α.Α. Λιβάνη, “Με το Μελάνι της Σουπιάς”, (Βραβείο Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς, 2007) Α.Α. Λιβάνη (2010) και τη Γερακίνα και τον Πρίγκιπα Νερένιο, εκδ. Κόκκινη Κλωστή Δεμένη (2012) που κυκλοφόρησε και σε εκπαιδευτικό λογισμικό.
Έχει χαμογελαστά όνειρα τα οποία μοιράζεται με τους αναγνώστες της. Επεισόδια από αυτά τα όνειρα μπορείτε να παρακολουθήσετε στην προσωπική της ιστοσελίδα: www.anastasiaefstathiou.gr

Συγγραφέας: Ευσταθίου Αναστασία
Εικονογράφος: Παπαδημητρίου Έλενα εικονογράφος
Εκδότης: Κόκκινη Κλωστή Δεμένη
Έτος έκδοσης: 2015
ISBN: 618-5151-03-0
Σελίδες: 158
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Ελληνική

Τιμή σε ιστοσελίδες: 13.41 €