Ο κύριος Λιονταρής και η παρέα του

Περιγραφή
Ο Λιονταρής ήταν μύωψ και δεν είδε την παγίδα των κυνηγών.
Κι είναι τώρα σ’ ένα μεγαλόπρεπο κλουβί στο Ζωολογικό Κήπο.
Κι απέναντί του χαλάει τον κόσμο μια επιπόλαιη Μαϊμού κάθε πρωί.
Κι ένας ορφανός Τιγράκης μαζί με μια Τίγρη που δεν είναι η μαμά του.
Και δυο Στρουθοκαμηλίνες που χώνουν όλη την ώρα το κεφάλι τους στο χώμα.
Και μια Ελεφαντίνα που ονειρεύεται να γίνει σταρ.
Κι ένας Λύκος ντόπιος που κοιτάει με νοσταλγία τα βουνά απέναντι ψάχνοντας για το χαμένο του Μπράλο.
Τελευταία έφτασε κι ο Γκρίζλι ο Αρκούδος, που τον φέρανε απ’ τους τσιγγάνους για να πέσει σε χειμερία νάρκη.
Κι ανάμεσα σ’ όλους αυτούς, που αποτελούν την παρέα του Λιονταρή, βρίσκεται κι ένας Κάβουρας απεσταλμένος της Γοργόνας των Παραμυθιών και των Ωκεανών, που όμως δε βρίσκει τρόπο να ξαναγυρίσει στη θάλασσα.
Πάνω του πετάει ένας Πελαργός με αποστολή -πάλι απ’ τη Γοργόνα- να τον βρει και να τον σώσει. Ο Κάβουρας όμως δεν το ξέρει αυτό. Το μόνο που ξέρει είναι ότι ο πιο καλός μεζές του πελαργού είναι το καβουράκι!
Αλλά υπάρχουν κι άλλα ζώα και η ιστορία μας τυλίγεται και ξετυλίγεται και ποιος ξέρει ποιο θα ‘ναι το τέλος της… Η Κάκια Ιγερινού γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη κι άρχισε πολύ νωρίς να διηγείται ιστορίες με οδηγό τη γιαγιά της την Πελαγία, που της έμαθε την τεχνική της αφήγησης τα καλοκαίρια στο Αμύνταιο. Στη Δυτική Μακεδονία. Που είναι τοπίο μυστήριο, αλλιώτικο. Και με κανένα άλλο δε μοιάζει. Με λίμνες, με λιβάδια, με λεύκες… Με βουνά που πάνω τους έγιναν πόλεμοι… Κι όπου εκεί, τα καλοκαιρινά βράδια στ΄ αλώνια, οι παραμυθάδες είχαν μεγάλη πέραση, γιατί ο κινηματογράφος άργησε να φτάσει και για χρόνια τα βιβλία κι οι εφημερίδες λογοκρίνονταν. Με τρόπο! Ο τόπος, νευραλγικός σαν σύνορο και πολιτικά επιτηρούμενος, ζούσε για χρόνια σαν την ωραία κοιμωμένη του δάσους… σε βαθύ ύπνο. Κι οι άνθρωποί του άκουγαν. Αφουγκράζονταν. Μόνο. Έτσι αργότερα έγραψε παραμύθια για παιδιά, παιδικό θέατρο κι ύστερα, μετά τις σπουδές της στο ΑΠΘ και τη Δραματική Σχολή του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, έγινε ηθοποιός και καταπιάστηκε με διασκευές θεατρικών έργων, μεταφράσεις, ραδιοφωνικές εκπομπές, συγγραφή σεναρίων, κουβαλώντας για πάντα και παντού τον ήχο εκείνων των αφηγήσεων που τη μάγεψαν κάτι καλοκαιρινά βράδια της ψυχροπολεμικής περιόδου, στ΄ αλώνια, πλάι στη λίμνη του Οστρόβου… κι ύστερα στα θερινά τα σινεμά.

Συγγραφέας: Ιγερινού Κάκια
Εικονογράφος: Κασκαρίκα Ελένη
Εκδότης: Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Έτος έκδοσης: 2004
ISBN: 960-14-0944-0
Σελίδες: 95
Σχήμα: 29χ22
Κατηγορίες: Παιδικά βιβλία, Ελληνικά
Σειρές: Παιδική Βιβλιοθήκη

Τιμή σε ιστοσελίδες: 8.49 €