Ο κύκλος της οργής

Περιγραφή
Καθώς η άνοιξη φτάνει στον μακρινό βορρά της Σουηδίας, το πτώμα μιας νεαρής γυναίκας ανασύρεται από τον σπασμένο πάγο στον ποταμό Τόρνε. Την ίδια περίοδο μια σκοτεινή φιγούρα στοιχειώνει τα όνειρα της εισαγγελέα Ρεμπέκα Μάρτινσον στη γειτονική Κίρουνα. Είναι δυνατόν να πρόκειται για τη νεκρή;
Ενώνοντας άλλη μια φορά τις δυνάμεις της με την επιθεωρήτρια της Αστυνομίας Άννα-Μαρία Μέλα, η Ρεμπέκα παρασύρεται σε μια έρευνα που ξαναζωντανεύει τις από καιρό ξεχασμένες φήμες για ένα γερμανικό μεταγωγικό αεροπλάνο που εξαφανίστηκε το 1943 – και για συνεργάτες των Ναζί στην πόλη, όπου η ντροπή και η μυστικοπάθεια σκεπάζουν σαν σάβανο τις αναμνήσεις των ντόπιων από τον πόλεμο.
Και στην ανεμόδαρτη όχθη μιας παγωμένης λίμνης καραδοκεί ένας δολοφόνος, που θα σκοτώσει ξανά για να κρατήσει το παρελθόν θαμμένο για πάντα κάτω από τη σιωπή πενήντα χρόνων πάγου και χιονιού.Η Όσα Λάρσον γεννήθηκε το 1966 και ζει με τα παιδιά της στο Μάριεφρεντ της Σουηδίας. Από το 1980 έως το 1989 έζησε στα Κίρουνα, μια κωμόπολη κοντά σε παλιό ορυχείο, στα όρια του βόρειου πολικού κύκλου. Μετά τις σπουδές της στην Ουψάλα, η Λάρσον εργάστηκε ως δικηγόρος (όπως και η ηρωίδα της, Ρεμπέκα Μάρτινσον). Όταν ήταν σε άδεια μητρότητας, το 2003, έγραψε το πρώτο της μυθιστόρημα «Ηλιακή καταιγίδα» («Solstorm», αγγλ. «Sun Storm»), το οποίο έλαβε διακρίσεις (Βραβείο καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα αστυνομικού μυθιστορήματος στη Σουηδία), έγινε διεθνές μπεστ σέλερ και μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο. Το δεύτερο βιβλίο της σειράς, «Πιτσιλιά αίματος» («Det blod som spillts», 2004), ανακηρύχθηκε καλύτερο Σουηδικό αστυνομικό μυθιστόρημα της χρονιάς. Στην ίδια σειρά, με πρωταγωνίστρια πάντα τη Ρεμπέκα Μάρτινσον, κυκλοφόρησαν τρεις ακόμα τίτλοι, ενώ έχουν εκδοθεί άλλα επτά μυθιστορήματά της εκτός της σειράς. Τα βιβλία της έχουν πουλήσει περισσότερα από 1.500.000 αντίτυπα σε είκοσι γλώσσες, σε όλο τον κόσμο. Περισσότερα για τη συγγραφέα και τα βιβλία της περιλαμβάνονται στον δικτυακό τόπο: www.asa-larsson.de.

Συγγραφέας : Larsson Asa
Μεταφραστής : Ηλιάδη Ιωάννα
Εκδότης : Μεταίχμιο
Έτος έκδοσης : 2016
ISBN : 960-566-402-Χ
Σελίδες : 368
Σχήμα : 21χ14

Τιμή σε ιστοσελίδες: 13.95 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.