Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στον εικοστό αιώνα

Περιγραφή
Η συστηματική και νηφάλια αποτίμηση -με την ευκαιρία της συμπλήρωσης το 2007 100 χρόνων από τη γέννηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή- του προτύπου που υποστήριξε, των αρχών που προάσπισε, των προτάσεων που εισηγήθηκε και του έργου που επιτέλεσε, αποτελέσε χρέος έναντι της ιστορικής μνήμης και πολύτιμη κατάθεση χάριν των σημερινών και των αυριανών πολιτών.
Το Ίδρυμα «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής» ανέλαβε την πρωτοβουλία για τη σύγκληση διεθνούς επιστημονικού Συνεδρίου, με θέμα «Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στον 20ό αιώνα» στο Ζάππειο Μέγαρο, το διάστημα 5-9 Ιουνίου 2007. Στο πλαίσιο του συνεδρίου εξετάστηκαν οι πτυχές του βίου και της δράσης του, στο εσωτερικό της χώρας και στο διεθνές πεδίο. Συγκεκριμένα, οι εισηγήσεις κάλυψαν τις εξής τέσσερις ενότητες: Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και (α) το δημοκρατικό πολίτευμα, το Κράτος και οι θεσμοί (β) η ελληνική εξωτερική πολιτική και η δομή του διεθνούς συστήματος, (γ) η ελληνική οικονομία και κοινωνία, (δ) ο πολιτισμός, η παιδεία, το περιβάλλον, ο αθλητισμός. Την ειδικότερη ευθύνη για την κατάρτιση και εφαρμογή του προγράμματος ανέλαβε Επιστημονική Επιτροπή από κορυφαίους Έλληνες επιστήμονες.
Η ανταπόκριση της ελληνικής και διεθνούς επιστημονικής κοινότητας υπήρξε εντυπωσιακή. Ο αριθμός των εισηγητών του Συνεδρίου ανήλθε σε εκατόν εξήντα ειδικούς. Παράλληλα, γνωστές προσωπικότητες από το χώρο των διεθνών σχέσεων και της εσωτερικής πολιτικής μετείχαν σε τρεις στρογγυλές τράπεζες, οι οποίες οργανώθηκαν στη διάρκεια του Συνεδρίου.

Συγγραφέας : Συλλογικό έργο, Αληφακιώτης Θωμάς, Αλιβιζάτος Νίκος Κ. 1949- συνταγματολόγος, Βιβιλάκης Ιωσήφ, Γερασίμου Στέφανος, Γιαλλουρίδης Χριστόδουλος Κ., Γκόρτσος Χρήστος Β., Δεληβορριάς Άγγελος 1937-, Δρακάτος Κωνσταντίνος Γ., Δρούγου Στέλλα, Ευαγγελάτος Σπύρος Α., Ζερεφός Χρήστος, Καραμάνος Ανδρέας Ι., Κολλίντζας Τρύφων, Κουρουπός Γιώργος, Ματσόπουλος Γιώργος, Μελετιάδης Χάρης Ν., Μέργος Γεώργιος Ι., Μολυβιάτης Πέτρος, Μπεχράκης Μανόλης, Μπούρας Χαράλαμπος Θ., Πετράκος Βασίλειος Χ., Puchner Walter 1947-, Στεφάνου Ιωσήφ, Τήνιος Πλάτων, Χαραλάμπους Δημήτρης Φ., Χαρλαύτη Τζελίνα, Ψαλιδόπουλος Μιχάλης, κ.ά.
Επιμελητής : Σβολόπουλος Κωνσταντίνος Δ., Μπότσιου Κωνσταντίνα Ε., Χατζηβασιλείου Ευάνθης
Εκδότης : Ίδρυμα Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής
Έτος έκδοσης : 2008
ISBN : 960-98633-2-9
Σελίδες : 567
Τόμος : 3
Σχήμα : 24χ17
Κατηγορίες : Πολιτική – Ιστορία – Ελλάς, Καραμανλής, Κωνσταντίνος Γ., 1907-1998

Τιμή σε ιστοσελίδες: 60.77 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.