Ο Κρητικός τραγουδιστής

Περιγραφή
Η Ιστορική, Λαογραφική και Αρχαιολογική Εταιρεία Κρήτης πριν από τρία χρόνια τίμησε τη μνήμη του Παντελη Βαβουλέ για το εκπαιδευτικό και συγγραφικό του έργο. Στην εκδήλωση εκείνη εκφράστηκε από πολλούς η γνώμη ότι θα έπρεπε τα βιβλία του, επειδή από χρόνια έχουν εξαντληθεί, να επανεκδοθούν. Αμέσως τότε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ι.Λ.Α.Ε.Κ. ανακοίνωσε ότι η Εταιρεία θα επανεκδώσει ένα βιβλίο του. Ύστερα από συζητήσεις με μέλη της οικογένειας Βαβουλέ, η Ι.Λ.Α.Ε.Κ. ανέλαβε να επανεκδώσει το έργο «Κρητικός τραγουδιστής (συλλογή κρητικών μαντινάδων και δημοτικών τραγουδιών τάβλας, στράτας, κλπ.)».
Και έτσι έγινε. Για λόγους σεβασμού στο έργο του μακαριστού Παντελή Βαβουλέ, προτιμήθηκε η φωτοτυπική επανέκδοση του «Κρητικού τραγουδιστή». Στον τόμο προτάχθηκε ένα κείμενο του Παντελή Βαβουλέ για τις κρητικές μαντινάδες, που είχε δημοσιευθεί στο περιοδικό «Κρητική Εστία», τευχ. 33-34, το έτος 1952, και δύο κείμενα· ένα του Βασίλη Χαρωνίτη και ένα του Σταμάτη Αποστολάκη, τα οποία ήταν εισηγήσεις στην εκδήλωση που οργάνωσε η Ι.Λ.Α.Ε.Κ. για να τιμηθεί η μνήμη του.
(από τον πρόλογο του βιβλίου)

Φορέας : Βαβουλές Παντελής Π.
Εκδότης : Ιστορική Λαογραφική και Αρχαιολογική Εταιρεία Κρήτης
Έτος έκδοσης : 2003
ISBN : 960-85638-2-8
Σελίδες : 275
Σχήμα : 24χ17
Κατηγορίες : Δημοτική ποίηση, Μαντινάδες

Τιμή σε ιστοσελίδες: 13.60 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.