Ο κλέφτης της αιωνιότητας

Περιγραφή
Τον έλεγαν Γουίλιαμ Πίττυ και ήταν ο άνθρωπος που άλλαξε άρδην την αισθητική της Ευρώπης. Ποιος τον θυμάται;
Ήταν ένας από τους πρώτους τυχοδιώκτες ταξιδευτές που αναζήτησαν κι ακολούθησαν τα χνάρια που οδηγούσαν στην αρχαία Ελλάδα… Ένας κατακτητής που είχε την τρέλα – ή την ευφυία- να αρπάξει τα έργα τέχνης της ανθρωπότητας και να τα μεταφέρει σε διάφορες ακτές της Μεσογείου…
«Δεν θα μπορούσε κανείς να φανταστεί καταλληλότερο πρόσωπο γι’ αυτή τη δουλειά», είπε γι’ αυτόν, το 1628, ο πρέσβης της Αγγλίας στην Κωνσταντινούπολη. «Είναι ένας εστέτ που αντιμετωπίζει με φλεγματική αταραξία όλες τις δυσκολίες που συναντά, που κάθεται και τρώει με τους Έλληνες όταν δεν υπάρχει τίποτε φαγώσιμο, που κοιμάται στο κατάστρωμα με τους ναύτες και γλεντάει μαζί τους… Είναι ένας άνθρωπος που έχει τάξει τον εαυτό του στην υπηρεσία όλων των ανθρώπων και που παίζει όλους τους ρόλους: πατριάρχης με τους Ορθόδοξους, έμπορος με τους Βενετούς… κάνει τα πάντα προκειμένου να φθάσει στον σκοπό του… Είναι ένα φως λαμπερό που λικνίζεται μεταξύ σύνεσης και υπερβολής, ένας κυνηγός εκλεπτυσμένος που κινείται ανάμεσα στη λογιότητα και στο έγκλημα».
Η Αλεξάνδρα Λαπιέρ ακολουθεί τα ίχνη αυτής της λησμονημένης προσωπικότητας που γέμισε με θησαυρούς τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου, παρασύροντάς μας σε ένα μυστηριώδες ταξίδι, από πύργους τυλιγμένους στην ομίχλη του Τάμεση έως τους λαμπρούς ναούς της Ελλάδας, από περιστύλια βενετσιάνικων παλατιών έως τα υγρά τούρκικα μπουντρούμια, κι από τους μεγαλοπρεπείς θόλους του Αγίου Πέτρου έως τον τρούλλο της Αγίας-Σοφίας…Η Αλεξάνδρα Λαπιέρ στο έργο της «Ο κλέφτης της αιωνιότητας» «ακολούθησε» τα χνάρια που άφησε πίσω του ο Γουίλιαμ Πίττυ, επιδιδόμενη σε μια ενδελεχή και αδιάπτωτη έρευνα που κράτησε πέντε ολόκληρα χρόνια. Σάρωσε βιβλιοθήκες και μελέτησε όλο το υπάρχον υλικό που αφορούσε το αντικείμενο της έρευνάς της. Αποτέλεσμα, ένα μνημειώδες μυθιστόρημα που είναι και ιστορία συνάμα. Η Αλεξάνδρα Λαπιέρ είναι επίσης συγγραφέας της «Φάνι Στήβενσον» (βραβείο αναγνωστριών του περιοδικού Elles, 1994) και της «Αρτεμισίας», η οποία και της έφερε διεθνή αναγνώριση.

Συγγραφέας : Lapierre Alexandra
Μεταφραστής : Μαργέλη Έφη
Επιμελητής : Αλικάκος Ηλίας
Εκδότης : Ενάλιος
Έτος έκδοσης : 2007
ISBN : 960-536-298-8
Σελίδες : 728
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Γαλλική πεζογραφία – Μυθιστόρημα, Ιστορικό μυθιστόρημα
Σειρές : Ιστορικό Μυθιστόρημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 17.35 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.